duminică, 30 noiembrie 2014

LA MULTI ANI ROMANIA, LA MULTI ANI ROMANI !

ZIUA NATIONALA A ROMANIEI,

 1 DECEMBRIE

1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala a Romaniei in 1990, reprezentând sarbatorirea marii adunari de la Alba Iulia unde s-a votat unirea Transilvaniei cu România si care simbolizeaza unirea tuturor românilor intr-un singur stat national.


LA MULTI ANI ROMANIA,
LA MULTI ANI ROMANI,


BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA ORADEA
SECRETAR , LT.COL. DIPL. EC.(Rz.)  TUDOR ALEXANDRU - COSTEL


SFANTULE ANDREI TE ROG SA AI GRIJA DE ROMANI !



Sfântul Andrei, ocrotitorul României
În pragul sărbătorilor de iarnă, Biserica îl prăznuieşte pe 30 noiembrie pe primul Apostol al Mântuitorului Sfântul Andrei, ocrotitorul României
Cel dintâi chemat
Andrei a fost unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului. Numele Andrei derivă din grecescul ”Andreas”, care înseamnă „viteaz”, „bărbătesc”.
Andrei a fost ucenic al lui Ioan Botezătorul, după botezul Mântuitorului, auzindu-l pe Ioan Botezătorul spunând despre Iisus: „Iată mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridică păcatul lumii !“, convins că acesta este Mesia cel mult aşteptat, i-a urmat lui Iisus, devenind astfel primul Său apostol, de unde şi denumirea de ”Cel dintâi chemat”.
Andrei a propovăduit Evanghelia, ajungând până în sudul Rusiei de astăzi. S-a întors în Grecia, consolidând comunităţile creştine înfiinţate de Apostolul Pavel şi de alţi apostoli, ajungând până în Peloponezul grecesc, în oraşul Patras. Acolo a murit ca martir răstignit  pe o cruce în formă de X. După moartea sa, moaştele i s-au păstrat la Patras, dar nu pentru multă vreme.
Sfântul Andrei este patron al României, iar oraşul Galaţi îl are ca ocrotitor pe Sfântul Andrei.
În România este socotit cel care a propovăduit Evanghelia pe aceste meleaguri. Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a şi locuit o vreme. Peştera Sfântului Andrei, Izvorul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea Apostolului pe aceste meleaguri.
Sfântul Andrei mai este cunoscut în popor şi cu numele de Sântandrei sau Sânedru.
LA MULTI ANI ROMANIA,
LA MULTI ANI ROMANI,
LA MULTI ANI TUTUROR DOAMNELOR SI DOMNILOR CARE-SI SARBATORESC ZIUA NUMELUI !
LA MULTI, FRUMOSI SI SANATOSI ANI !
BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA ORADEA
SECRETAR , LT.COL. DIPL. EC.(Rz.)  TUDOR ALEXANDRU - COSTEL