marți, 19 iunie 2012

ZIUA CONSTRUCTORILOR MILITARI


DE ZIUA CONSTRUCTORILOR MILITARI
Direcţia Domenii şi Infrastructuri din Ministerul Apărării Naţionale sărbătoreşte astăzi 92 de ani de la înfiinţare. Documentele Armatei consemnează data de 18 iunie 1920 ca reper al naşterii Direcţiei Domenii şi Infrastructuri. Atunci a fost promulgat Înaltul Decret Regal nr. 2645 care a dispus să se înfiinţeze „Direcţia a XII-a, Chestiuni privitoare la construcţii, cazarmament, mobilier şi domenii militare”.
Prin Înaltul Decret nr. 517 din 3 ianuarie 1863, avea să fie aprobat „Regulamentul casarmelor”, primul din istoria armatei române prin care se legiferau problemele tuturor activităţilor de construcţii-domenii.
             Strategia de transformare a armatei solicită o implicare inteligentă şi novatoare în realizarea infrastructurii necesare unei armate moderne ce-şi asumă cu responsabilitate misiunile şi rolul în cadrul Alianţei Nord Atlantice.
Direcţia Domenii şi Infrastructuri şi concepţia privind administrarea ministerului sunt în plin proces de transformare şi de adaptare la cerinţele şi statutul României de ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO,
punând la baza activităţii performanţa şi legalitatea în gospodărirea patrimoniului imobiliar prin perfecţionarea corpului de constructori militari, aceştia având un rol important în administrarea patrimoniului imobiliar al Armatei României.
LA MULTI , FRUMOSI SI SANATOSI ANI FOSTI SI ACTUALI CONSTRUCTORI MILITARI !
BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE -
           FILIALA ORADEA

SECRETAR , LT. COL. (Rz.) TUDOR ALEXANDRU