joi, 24 octombrie 2013

Ziua armatei romane



Ziua armatei romane

Moment simbolic in istoria poporului roman ziua de 25 Octombrie este Ziua armatei romane, o zi de glorie si de cinstire pentru eroismul si jertfele prin care ostirea noastra si-a ingemanat faptele de arme cu soarta neamului romanesc, indeplinindu-si misiunea nobila de a apara unitatea nationala si integritatea teritoriala a statului roman.
La 25 octombrie 1944, glorioasa armata romana elibera ultima localitate romaneasca de sub ocupatie straina: orasul Carei. Prin lupte grele si sangeroase si fapte de eroism, armata romana a reintregit Transilvania , leaganul natiunii si civilizatiei romanesti, din al carui trup fusese rapita partea de nord-vest prin odiosul dictat de la Viena.
Cu ocazia Zilei armatei romane, se cuvine ca tuturor eroilor neamului si veteranilor de razboi, care au infruntat gloantele si vitregia razboiului, celor care si-au dat viata pentru libertatea, unitatea si integritatea Romaniei, sa le aducem un calduros omagiu si sa le transmitem de peste timp ganduri de recunostinta vesnica din partea generatiilor de azi.

La ceas aniversar, transmitem tuturor celor ce s-au aflat si se afla in slujba armatei , felicitari și urari de bine.

BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE - FILIALA ORADEA

SECRETAR , LT.COL. (RZ.) TUDOR ALEXANDRU - COSTEL