luni, 8 decembrie 2014

SA INCEAPA CURATENIA DE IARNA !?

luni, 8 decembrie 2014

CE VA DECIDE COMITETUL DIRECTOR.........



CE VA DECIDE COMITETUL DIRECTOR
LA SEDINTA DIN 9 DECEMBRIE 2014?
- In atentia tuturor membrilor SCMD –
Doamnelor si domnilor,
Legat de tentativele de boicotare a activitatii SCMD sau de desfiintare a acestuia, va adresez respectuos rugamintea de a revedea informarile postate in 13 octombrie si 5 decembrie a.c. pe blogul SCMD, cu titlurile “Jocuri operative vizand desfiintarea SCMD” si “Tinta Dogaru raporteaza!”.  Daca la CNR 2011, 2012 si 2013  s-a urmarit provocarea, prin mijloace neortodoxe a schimbarii conducerii SCMD, care sta in gatul puterii indiferent de culoarea acesteia, la CNR 2014, acest obiectiv a fost in subsidiar, miza fiind insasi existenta SCMD.
Din fericire, marea majoritate a membrilor CNR a inteles pericolul ce se ascundea in spatele demagocicei actiuni “democratice” de reformare a Statutului SCMD, luand prin vot masurile care se impuneau, micul grup de “reformatori”, strans in jurul presedintelui si BO al Filialei sectorului 6 Bucuresti, a parasit lucrarile CNR inaintea votului final si a formularii Rezolutiei, insultandu-si astfel, fatis, camarazii. In loc de “La revedere!”, s-au auzit cuvintele unei doamne colonel: “Fir-ar ei ai dracului sa fie, iar au reusit! S-a intors totul pe dos!”. In mod normal, trebuia ca CNR sa ia decizia de excludere a acestora. De dragul pastrarii mult invocatei unitati a sindicatului, s-a trecut si de data aceasta cu vederea. Ca si in 2011, 2012 si 2013. Tot ca in 2011, 2012, 2013, insa, nici nu s-au stins bine ecourile CNR 2014 si au reinceput atacurile furibunde la adresa conducerii SCMD. De data aceasta insa, nu numai pe site-ul SCMD ci, dovada ca dirijorii sunt aceiasi ca si in “Operatiunea Diaspora” din campania electorala, pe Facebook si printr-o ampla campanie de apeluri si mesaje telefonice pe banii sindicatului. Este motivul pentru care, in baza articolelor din Statut si ROF, care interzic actiunile de subminare a activitatii SCMD, distrugerii unitatii sale de actiune, a imaginii sale si denigrarea sub orice forma, Biroul Operativ Central a luat, cu doua voturi din trei, masura suspendarii activitatii BO al Filialei sector 6 Bucuresti, pana la CD, urmand ca acesta sa decida, prin vot, continuarea suspendarii pana la CNR sau ridicarea acestei masuri. Nu este vorba, asadar, despre nici un fel de excludere ci despre o atentionare a unor membri SCMD ca au depasit masura bunului simt si a tolerantei, prin modul in care au inteles sa actioneze de la jumatatea lunii februarie 2012 si pana astazi:
  1. Boicotarea manifestarilor stradale ale SCMD impotriva regimului Basescu, in perioada 16 februarie 2012 – 14 iulie 2012.
  2. Boicotarea manifestarilor stradale anti USL si PSD, cu incepere din ianuarie 2013 pana in prezent, culminand cu amenintarile de organizare a unor “contramanifestatii” la 4 martie 2013 (cand s-a obtinut insusirea de catre USL a Proiectului Legii reparatorii 241/2013) si octombrie 2014 (cand SCMD a incercat sa forteze repunerea in discutie de catre noul USL a Proiectului legii pensiilor militare de stat).
  3. Atacurile permanente impotriva membrilor Secretariatului General al SCMD si indeosebi a membrilor departamentelor Juridic si Financiar, vizand inlocuirea unor persoane care isi indeplineau sarcinile si nu acceptau sa fie atrase in cabale murdare de tip comunist.
  4. Initierea actiunii de desfiintare, prin comasare, a filialelor.
  5. Inventarea de  organisme nestatutare care sa actioneze ca sindicat in sindicat si subminarea autoritatii conducerii SCMD prin substituirea ei cu aceste entitati in relatiile cu cabinetele de avocatura, liderii politici, UGSR, mijloacele media si, indeosebi, cu adversarii SCMD din conducerea MApN. In numele “transparentei” s-au cerut mereu date concrete despre relatiile stabilite de BOC al SCMD, pentru ca respectivul grup sa se prezinte ulterior, personalitatilor in cauza, drept “adevarata conducere a SCMD”.
  6. Mentinerea unei atmosfere tensionate si in CD si in CNR, criticarea, absolut, a tuturor actiunilor conducerii SCMD, lansarea de acuze nefondate de fraude, tradari, profitari de situatie si insulte, dar mai ales de implicare in politica. Si aceasta din partea unor oameni care s-au implicat ei insisi activ, fiind candidati la Europarlamentare pe listele unui partid.
  7. Transformarea atacului la adresa conducerii SCMD in principala tema a conclavurilor organizate in secret, in spatele bisericii de la Regimentul de Garda, in asa-zise adunari generale, fenomenul fiind extins si in alte locatitati, pe criteriul relatiilor de colegialitate. Daca au fost atrasi unii membri SCMD la astfel de manifestari de mahala, majoritatea s-au indepartat dezgustati, atentionand conducerea SCMD ca ei nu sunt de acord sa mai faca parte dintr-o cloaca in care recunosc vechi manifestari din vremea defunctului partid unic si in care calomnia a atins cotele paranoiei. Iar in ochii guvernantilor am fost discreditati.
  8. Indemnarea membrilor SCMD sa nu mai cotizeze ca oricum SCMD dispare.
  9. Incercarea de organizare a unor CNR-uri ad-hoc la Bucuresti, Craiova sau Sibiu, cu atragerea, sub lingusire sau amenintare, a altor membri ai CD si a presedintilor de filiale, in scopul schimbarii conducerii SCMD.
  10. Angajarea, in 2014, ca, pana in august, conducerea SCMD va fi “o amintire”, in care scop s-a cerut in permanenta organizarea CNR in martie, in iulie, in august, obtinandu-se, in final , octombrie, dar oricum inainte de alegeri etc.
Mizeriile sunt  multe, dar cea mai mare parte dintre dumneavoastra le cunoasti. Cati dintre dvs. ati primit e-mal-uri, SMS-uri sau telefoane in care vi s-au turnat laturi despre conducerea SCMD, invitati fiind sa puneti umarul la restaurarea “democratiei” sau “legalitatii”? In contrapartida, in numele adevarului si al bunului simt, va rog sa reflectati daca ati primit vreodata, vreun astfel de mesaj denigrator din partea vreunuia dintre cei vizati.
Nebunia care s-a manifestat, indeosebi anul acesta, in mediul virtual, prevazuta dealtfel in strategia SCMD elaborata in 2013, care a intuit tot ceea ce a urmat sa se intample in mediul politic romanesc, i-a facut pe multi membri CD si presedinti de filiale sa declare ca s-u saturat si ca se retrag din sindicat, acuzand BO si presedintele SCMD de slabiciune, de lipsa de fermitate in luarea de masuri impotriva celor ce incalca, sistematic, si Statutul si Hotararile CNR ale SCMD. Este motivul pentru care, la recidiva, BOC a luat legal masura suspendarii, in speranta ca, odata cu maturarea de catre DNA a liderilor politici de care unii dintre camarazii nostri si-au legat iluzorii sperante, acestia isi vor reveni si se vor integra in normalitate.
Nu este vorba, asadar, despre nici o excludere ci despre o decizie prin vot a CD, daca va pastra sau nu o sanctiune statutara de suspendare. Rezultatele votului vor fi comunicate tuturor membrilor SCMD, iar votul in conditiile in care nici presedintele SCMD nicI membrii BOC nu au contactat pe nimeni dintre membrii CD spre a le influenta hotararea, va fi dat de fiecare membru CD potrvit propriei constiinte, propriei capacitati de intelegere si propriei pozitionari fata de interesele SCMD, organizatie unicat in Romania, singura care a aparat si apara, de cinci ani, in mod concret si vizibil, rezistand in paralel tuturor atacurilor indreptate impotriva sa din exterior si din interior, interesele militarilor activi si in rezerva.
Nimeni nu a impiedicat pe nimeni sa intre in SCMD. A aderat cine a vrut, angajandu-se sa respecte Statutul, disciplina sindicala si sa-si uite veleitatile trecutului. Unii au intrat din convingere, altii din interes. SCMD a fost, este si trebuie sa ramana, un scut si o arma de atac pentru promovarea intereselor si apararea drepturilor tuturor. Nu o trambulina sau o marfa de negociat pentru unii! Acesta a fost verdictul CNR 2014!
Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,