marți, 5 ianuarie 2016

ACTIUNI ALE BIHORENILOR.

 NE MÎNDRIM CU CELE SPUSE MAI JOS DE CATRE UN ”BIHOREAN” FOST COLEG SINDICALIST SI JURIST AL FILIALEI S.C.M.D. - FILIALA ORADEA.


marți, 5 ianuarie 2016

"Sa lupti impotriva camarazilor tai este inadmisibil". Cadre militare active si in rezerva iau atitudine fata de demersurile rusinoase, obediente, nedemne, ale conducerii Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere (ANCMRR)


Am onoarea!
  Nu pot  să cred că în rîndul cadrelor militare în rezervă şi retragere există militari  şi mai ales de rang înalt care să lupte împotriva  celor ce luptă pentru drepturile lor legitime. Adică să lupţi împotriva camarazilor tăi este inadmisibil.
  Domnilor generali şi ofiţeri care acceptaţi aşa ceva nu cred că atitudinea aceasta vă onorează,  nu cred sa caracterizeze un militar.
   Domnilor,

Calculul pensiei cu 80% nu este mai avantajos pentru cei ce nu au stagiu de vechime complet mai mult decît pe dumneavoastră pentru că ei nu beneficiază de 1% pentru anii ce depăşesc 25 de ani vechime cumulată, nu beneficiază de  20% sau 15% pentru Meritul militar şi numai de 10%, etc dar beneficiază de o pensie mai onorabilă statutului şi importanţei, etc a muncii prestate de militar aşa cum acest beneficiu ar fi fost pentru toţi.
    Disponibilizatii, in proportie covarsitoare, au trecut în rezervă nu din vina lor ci obligaţi de sistem, de politicile guvernamentale .
     Eu nu fac parte din rîndul acestora dar mă doare pentru că sunt militar.
   Nu vă lua nimic din buzunar
   Asemenea atitudini aveau contabilii, conducătorii de instituţii etc. în comunism   de parcă dădeau salarii prime de la ei de acasă..
   Cum poţi să condamni si să lupţi împotriva SCMD,  ai căror membri sunt militari, colegii tăi?
    În loc să încercaţi unirea militarilor în lupta pentru apărarea drepturilor dezbinaţi, atacaţi.  Unde vă este onoarea, demnitatea de militar? Doar pentru a vă gudura pe lîngă cei mari, aşa cum probabil aţi făcut şi în activitate, călcînd în picioare verticalitatea, demnitate şi onoarea militarului.
    Vă mulţumiţi şi acceptaţi umilinţa, dezonoarea  militarilor de către guvernanţi,  numai să nu-i supăraţi, călcînd drepturile legale în picioare.
     Ştiţi că OUG prin care au modificat Legea 223/2015 este neconstituţională? Dacă nu ştiţi aflaţi.  Măcar din acest motiv trebuia să tăceţi, dacă nu luptaţi pentru dreptate , onoare şi demnitate. Mai mult aţi trimis scrisori guvernanţilor de acceptare a încălcării prevederilor constituţionale prin acea ordonanţă. Ce militari sunteţi şi Dvs. D-le Cdr(r) C. Alexandru (jurist)?
   Nu guvernanţii sunt principali vinovaţi de umilirea şi dezonoarea nostră, ci  militarii  ce au semnat sau au fost deacord cu scrisoarea trimisă Guvernului şi Ministrului MApN, şi care dezbină si luptă împotriva propriilor camarazi.

                  Lt.col.(r)jr. Moldovan Gavrilă.