luni, 24 ianuarie 2011

24 Ianuarie 2011



Circa 100 de militari disponibilizaţi, în rezervă şi în retragere din Garnizoana Oradea au ales să participe la ceremonia dedicată Unirii Principatelor în centrul oraşului, protestând totodată într-un mod inedit împotriva tăierii drastice a pensiilor, în urma recalculării.

În momentul în care reprezentantul Garnizoanei Oradea a anunţat că delegaţia militarilor pensionari urmează să depună o coroană, aceştia s-au aliniat în formaţie de front în spatele camarazilor care ţineau coroana în mână, pornind cu toţii în marş spre soclul statuii.

După ce coroana a fost depusă, cei aproximativ 100 de ofiţeri şi subofiţeri în rezervă şi în retragere au rămas cu spatele spre locul unde stăteau oficialităţile, până ce reprezentantul Garnizoanei a declarat încheiate festivităţile. Imediat după acest moment, protestatarii s-au aşezat în faţa statuii şi au stat în această poziţie circa două minute, pentru a fi fotografiaţi.

După terminarea ceremoniei, deşi intenţionau să se deplaseze, tot în formaţie, spre Parcul Traian, pentru a desfăşura un miting în faţa Prefecturii, militarii au renunţat la planul iniţial. "Azi nu huiduim, deoarece dacă pentru politicienii de la Putere această zi nu înseamnă nimic, pentru noi înseamnă mult. La Prefectură nu mai depunem niciun document, că am mai depus şi, oricum, ştie şi Prefectura şi Guvernul ce ne doare", a declarat maiorul (r) Valer Tonceanu, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Bihor.

ebihoreanul.ro/stiri