joi, 20 decembrie 2012

COMUNICAT DE PRESA


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (S.C.M.D.)
Filiala Oradea
                              Data : 19.12.2012
COMUNICAT DE PRESA

Domnule Premier desemnat,
Domnilor Parlamentari ai USL,

Membrii SCMD, Filiala Oradea, în consens cu opiniile celor care v-au votat, PROTESTĂM PUBLIC împotriva desemnării ca Vicepremier a domnului Oprea Gabriel. Identificăm în acesta un instrument politic utilizat de Preşedintele Traian Băsescu, pentru susţinerea politică şi aplicarea curbelor de sacrificiu împotriva poporului român. Oprea Gabriel este un traseist politic ce a susţinut prin manevre lipsite de onestitate un regim politic ce a învrăjbit întreaga naţiune. Acest personaj cu funcţia supremă în organismul militar a destructurat solidaritatea noastră şi a umilit  zeci de mii de militari în rezervă, din care unii şi-au pierdut viaţa.
Asupra lui Oprea Gabriel planează o serie de suspiciuni menţionate în presă, cu privire la afacerile sale trecute şi prezente. Apreciem că  soluţia de compromis găsită în urma negocierilor  cu UNPR de a-i încredinţa lui Oprea Gabriel postul de vicepremier, aduce o gravă ofensă opiniei publice şi ne dă senzaţia că suntem o societate ”în CONTINUA stare de război”.   

Oprea Gabriel a fost singurul candidat huiduit încă de la lansarea candidaţilor UNPR! Chiar personaje din preajma sa îi incriminează atitudinea mincinoasă manifestată în jocul politic.  Dacă se doreste o stabilitate în situaţie de criză, promovaţi în guvernul României, altfel de oameni, decât cei care au produs criza. Înainte de a promova un astfel de personaj controversat, ar trebui să fie evaluata legalitatea  aplicării actelor normative prin care au fost recalculate şi revizuite pensiile militare, fapt ce a produs în rândul pensionarilor militari, o gravă discriminare.
O serie de parlamentari, printre care liderul PNL, domnul Crin Antonescu, cât şi dumneavoastră, domnule Premier, ne-aţi asigurat că  domnul Oprea Gabriel nu va fi cooptat  în viitorul Guvern al USL. Aţi afirmat că guvernarea USL va fi altfel decât guvernarea PDL, că „relaţiile de cumetrie” vor fi abandonate, că ROMANII sunt pe primul plan şi „prieteniile politice conjuncturale” pe locul doi, că acele personaje politice compromise definitiv nu vor mai avea acces la putere.
 Dorinţa dumneavoastră de a promova într-o funcţie supremă în stat un asemenea personaj ne face sa vă solicităm prin acest PROTEST PUBLIC,  să renunţaţi la această soluţie inacceptabilă şi compromiţătoare pentru viitoarea guvernare!

Pentru Conformitate,
Biroul Operativ al Filialei S.C.M.D. - Oradea