duminică, 16 februarie 2014

HOTARIREA BIROULUI OPERATIV S.C.M.D. - FILIALA ORADEA / 13.02.2014HOTĂRÎREA BIROULUI OPERATIV  A SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE– FILIALA ORADEA

ADOPTATĂ ÎN SEDINȚA DIN DATA DE 13.02.2014

         BIROUL OPERATIV AL S.C.M.D. – FILIALA 1 ORADEA NU ESTE DE ACORD CU HOTĂRÎREA COMITETULUI DIRECTOR DE A AVEA CANDIDAȚI DIN PARTEA SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE PE LISTELE UNOR PARTIDE LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE, DIN URMĂTOARELE MOTIVE :
1.– EUROPARLAMENTARII NU VOR REZOLVA PROBLEMELE MEMBRILOR S.C.M.D. PRIVIND LEGEA PENSIILOR MILITARE,STATUTUL CADRELOR MILITARE SAU ANULAREA LEGILOR POTRIVNICE MILITARILOR ( LEGEA NR. 329/2009, LEGEA NR. 263/2010, LEGEA NR. 119/2010, LEGEA NR. 241/2013, ORDONANȚA DE GUVERN NR. 1/2011). DIN POZIȚIA LOR NU AU COMPETENȚELE NECESARE PENTRU REZOLVAREA PROBLEMELOR INTERNE ALE ROMANIEI.
2.– SPRIJININD ALT PARTID IN AFARA UNIUNII SOCIAL LIBERALE, NE ABATEM DE LA SCOPURILE ȘI STRATEGIA ADOPTATĂ ANTERIOR. PRIN ACEST GEST NE VOM PRIVA DE SPRIJINUL DE CARE SPERĂM SĂ BENEFICIEM DIN PARTEA PARTIDELOR CARE ȘI DUPA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE VOR RĂMÎNE LA PUTERE.
3.– ACȚIUNEA SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE VA TREBUI DIRECȚIONATĂ PRIN TOATE MIJLOACELE LUPTEI SINDICALE (DEMONSTRAȚII, BOICOTAREA ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE, ETC.) ÎN AȘA FEL ÎNCÎT PARTIDELE DE LA PUTERE, SĂ RESPECTE PROMISIUNILE ȘI ANGAJAMENTELE LUATE ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ DIN ANUL 2012.
PROPUNEM CA SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE SĂ SE AXEZE, ÎN PERIOADA IMEDIAT URMĂTOARE,PE ACȚIUNILE MENȚIONATE MAI JOS :
1.– SOLICITAREA ÎN SCRIS A UNEI ÎNTÎLNIRI CU COPREȘEDINȚII UNIUNII SOCIAL LIBERALE , CU MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE, DIRECTORUL SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAȚII,  PE DE O PARTE ,ȘI REPREZENTANȚI AI SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,ÎMPREUNĂ CU O DELEGAȚIE COMPUSĂ DIN REPREZENTANȚI AI FILIALELOR DIN TERITORIU,  DE CEALALTĂ PARTE. CU ACEASTĂ OCAZIE VĂ SOLICITĂM SĂ ADOPTAȚI O POZIȚIE FERMĂ ÎN CARE VOR FI STABILITE CU EXACTITATE ÎN TIMP, TERMENELE PÎNA CÎND VOR FI APROBATE LEGEA PENSIILOR MILITARE,STATUTUL CADRELOR MILITARE IN REZERVA SI IN RETRAGERE,ABROGAREA LEGII 329/2009,LEGEA APARARII ATIONALE.
2.- INSISTĂM ASUPRA REZOLVĂRII PROBLEMEI RECUNOAȘTERII PRIN ORDINE, DISPOZIȚII ȘI REGULAMENTE DE FUNCȚIONARE, EMISE DE M.Ap.N., M.A.I., ȘI S.R.I., A EXISTENȚEI SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE ȘI A SCOPURILOR SALE,ACORDAREA DREPTURILOR DE ASOCIATIE REPREZENTATIVA A CADRELOR MILITARE,SIMILARE CELOR ACORDATE ANCMR.
3.- REZOLVAREA URGENTĂ A DISENSIUNILOR DINTRE S.C.M.D. ȘI A.N.C.M.R.R., ÎN FOLOSUL ATINGERII SCOPURILOR COMUNE BENEFICE TUTUROR CADRELOR MILITARE (CU IMPLICAREA DIRECTĂ A PREȘEDINȚILOR CELOR DOUĂ FORMAȚIUNI).
4.- ACTIVAREA TUTUROR MEMBRILOR S.C.M.D. COMPONENȚI AI CONDUCERILOR PARTIDELOR AFLATE LA PUTERE (EX. COL. RZ. PRICINĂ) ȘI A ALTOR CADRE MILITARE MEMBRI AI S.C.M.D. , DIN COMPUNEREA ACESTOR PARTIDE, ÎN SCOPUL SUSȚINERII ȘI IMPLICĂRII DIRECTE ÎN REZOLVAREA PROBLEMELOR CADRELOR MILITARE.

Biroul Operativ al S.C.M.D.
Filiala Oradea