joi, 2 octombrie 2014

BILANT S.C.M.D.

miercuri, 1 octombrie 2014

BILANT SCMD

BILANT SCMD
- In atentia tuturor rezervistilor, membri sau nu ai  SCMD –
Doamnelor si domnilor,
SCMD a fost infiintat, prin hotarare judecatoreasca, la 18 august 2009, pentru apararea drepturilor socio-profesionale ale militarilor, de catre un grup de 21 de rezervisti care cunosteau, prin natura pozitiei lor, pachetul de legi aflat in pregatire si avand drept tinta destructurarea rezervei. Potrivit acestei hotarari, sindicatul era si este format din membri fondatori si membri, ulterior aderenti, numiti asociati, avand personalitate juridica si putand alcatui filiale fara personalitate juridica in tara si in afara granitelor, cu peste 15 membri fiecare.
Cu mijloacele specifice luptei sindicale, in justitie, in strada, in dialog sau in opozitie cu clasa politica, in conditiile unui murdar razboi de imagine si psihologic sustinut de guverne impotriva rezervistilor, SCMD a luptat impotriva legilor si masurilor anticonstitutionale luate de regimul Basescu-Boc in perioada 2009-2013, realizand urmatoarele:
  • Aducerea sub acelasi steag, pentru prima data in istorie, a rezervistilor proveniti din MApN, MAI si Servicii, in deplina unitate de juramant si de interese.
  • Desfiintarea definitiva a “Recalcularii” si compromiterea Legii 119/2010 (Afacerea “Erga omnes”) la ICCJ, la 7 ianuarie 2011.
  • Obtinerea, la 24 ianuarie 2011, a revenirii in cuantum a pensiilor la nivelul din 2010, pentru intreg anul 2011.
  • Obtinerea renuntarii la taierea cu 25-49% a salariilor activilor si cresterea a cca o treime din pensii, prin operatiunea numita “Revizuire”, cu incepere de la 1 ianuarie 2012.
  • Recuperarea, in februarie 2012, a calatoriilor gratuite pe CFR, in conditiile in care aliatii nostri CFR-isti nu le-au obtinut nici astazi pe ale lor.
  • Legea 112/2012 de “amnistiere fiscala” pentru cca o treime din rezervisti cu pensiile scazute, care trebuiau sa plateasca, retroactiv, diferentele pe 21 de luni din urma.
  • Realizarea in 2012 si recuperarea in ianuarie 2013 a Proiectului Legii pensiilor militare de stat care a fost asumat de noul guvern.
  • Scoaterea in domeniul public, ca tema de dezbatere, a discriminarii rezervistilor, a pierderii retroactive a drepturilor castigate de la 1830 incoace si a neconformitatii statutelor militarilor si politistilor cu noile realitati si calitatea de tara membra NATO a Romaniei.
  • Contracararea ofensivei mediatice, psihologice si imagologice de denigrare a rezervistilor in scopul transformarii lor in victime ale urii oarbe a populatiei, prin transformarea SCMD, incepand cu adunarea populara din Piata Eroilor, din 7 octombrie 2011, in etalon al luptei sindicale si forta organizatorica de coagulare a societatii civile romanesti in cadrul CNSC.
  • Stoparea manipularii opiniei publice romanesti prin recurgerea de catre guverne la “scuza” FMI, indicat drept principalul vinovat de promulgarea legilor genocidului si dezastrului national, prin intrarea in contact direct cu reprezentantii acestuia.
  • Atragerea atentiei asupra rezervistilor romani, prin dialogul direct stabilit de SCMD cu reprezentanti ai organizatiilor nationale si internationale ale rezervistilor si militarilor activi, dar si ai guvernelor statelor membre UE si NATO si stabilirea dialogului direct cu reprezentanti ai Pentagonului, Departamentului de Stat al SUA (raportorul pentru Romania si Moldova) si staff-ul presedintelui Rusiei, in 2012 si 2013. In acest context, SCMD a intrat in atentia media europeana si nord americana, prin realizarea contactelor directe cu organe de presa ca Washington Post si Vocea Rusiei, fiind singura forta organizata din Romania care a sustinut, prin campanie de presa in randul romanilor americani, candidatura lui Barack Obama la presedintia SUA.
  • Impunerea Contractului Social ca suma a revendicarilor militarilor si categoriilor socio-profesionale aliate, prin semnarea, de catre presedintele SCMD (a carui semnatura este, juridic, singura valabila) si copresedintii USL, a Acordului de la 14 iulie 2012. Urmarea a fost victoria fara drept de apel a USL in alegeri.
  • Stoparea in iunie 2013 a fazei finale a “Revizuirii” (conform art.4, OG1/2011, inca in vigoare), care prevedea scaderi catastrofale ale pensiilor pentru toti cei 154.000 de rezervisti in viata la acea data si o noua “amnistie fiscala”  care stopa returnarea, de catre absolut toti rezervistii, in termen de 6 luni, a unor sume colosale calculate pe 30 de luni din urma, in iulie 2013. Masura incepuse a fi aplicata, ducand la decesul a zeci de rezevisti, intre care gl.(r) dr. Mihail Popescu.
  • Obtinerea, prin Legea 241/2013, a revenirii pensiilor in cuantum la nivelul lui decembrie 2010 pentru toti rezervistii afectati de prevederile Legii 263/2010 si ale OUG 1/2011, cu drept de recuperare, in termen de 3 ani, a sumelor abuziv retinute, drept anulat astazi de guvern prin PLX 390/2014 cand, sub pretextul “iertarii mamicilor”, guvernul a redus, mascat, pensiile civile si s-a iertat el insusi de sumele datorate noua. Cei care le mai pot recupera sunt doar membri SCMD care au actionat in justitie inainte de promulgarea noii legi.
  • Declansarea, la cererea noastra, a auditului asupra Caselor Sectoriale de Pensii, operatiune care continua.
  • Recenta votare a PLX 109/2012, ca PLX 402/2014, privind cumulul pensiei cu salariul.
  • Incadrarea in munca a sute de rezervisti, in mod deosebit in perioada interimatului lui Crin Antonescu.
  • Consilierea juridica a sute de cadre active si militari angajati in prag de pensie, inscrierea lor ulterioara in sindicat si declansarea actiunilor lor recuperatorii in justitie.
  • Stoparea, in vara acestui an, a ticaloasei incercari de transformare a Secretariatului de stat pentru revolutionari intr-un secretariat, exclusiv pentru asa-zisii detinuti politici, operatiune care viza si inca vizeaza si lipsirea de drepturi a familiilor militarilor si politistilor cazuti in decembrie 1989 – ianuarie 1990, a celor raniti, arestati sau cu merite deosebite si, din nou, incriminarea tuturor militarilor si politistilor activi in 1989 ca slujitori ai regimului socialist (aberant botezat “comunist”) si nu ai tarii, “teroristi”, “tortionari” etc., actiune permanent coordonata din exterior vizand distrugerea Romaniei.
  • Obtinerea, in luna septembrie a.c., in contextul anuntarii candidaturilor la prezidentiale, a angajamentului de rezolvare pe cale legislativa a solicitarilor CNSC privind, in ordine: pilotii civili, diplomatii, grefierii, fostii parlamentari si functionarii publici din Parlament si Curtea de Conturi, revolutionarii, toti pensionarii prin legea cumulului (angajament deja onorat) si rezervistii, prin Legea pensiilor militare de stat.
  • Sub presiunea posibilitatii ca aceia care au adus la putere USL in noiembrie 2012 sa voteze acum alti candidati si a declansarii unei campanii sociale, paralela cu cele electorale, la Bucuresti si in toata tara, de catre SCMD, cu data de 1 octombrie (actiune votata de CD si pentru care s-au obtinut, deja, aprobarile necesare), LEGEA PENSIILOR MILITARE DE STAT a fost programata sa se dezbata in Parlament, pana la 7 octombrie 2014, ultimatumul dat de presedintele SCMD fiind pentru 1 octombrie 2014.
Acesta este contextul in care actiunile de destructurare a SCMD, din ordin si din interior, declansate inca din februarie 2010, au culminat cu un comunicat al presedintelui Filialei 1 Craiova care se erijeaza, inca odata, in lider al unora dintre vicepresedintii SCMD. Pentru lovitura, transmit felicitari doamnei lider PSD Olguta Vasilescu, a carei victorie in alegeri se datoreaza, in proportie decisiva, celui care a prezentat-o electoratului si actualilor sustinatori – presedintele SCMD. Atentionez, insa, ca majoritatea PSD va trebui sa dea si Legea pensiilor militare de stat, nemaiputand da inapoi indiferent daca SCMD va mai exista sau nu. Ba dimpotriva, in calitate de presedinte fondator al SCMD, de fondator al CNSC (ambele structuri in a caror posibilitate nimeni nu credea), ma angajez personal, uzand de sprijinul tuturor celor care cred in mine, militari sau civili ca, daca aceasta lege nu va fi votata si trimisa spre promulgare pana la 7 octombrie, sa contribui la realizarea unei actiuni, aparent la fel de imposibila - rasturnarea previziunilor in alegeri.
Presedintele SCMD
Col.(r) dr. Mircea DOGARU