luni, 12 ianuarie 2015

DREPT LA OPINIE AL D-LUI Lt.col.(rz.).Dr. TOBOSARU NICOLAE
            In virtutea dreptului la opinie,publicam demersul scris al domnului Lt.col(rz.).Dr. TOBOSARU  NICOLAE si opinia domniei sale privind activitatea si calea de urmat pentru revigorarea activitatii SCMD.
Va asteptam opiniile dumneavoastra in legatura cu acest demers,o hotarare privind viitorul domnului Lt.col.(rz)Dr.TOBOSARU NICOLAE in cadrul filialei se va lua de catre Adunarea Generala a Filialei ce se va desfasura la sfarsitul acestui semestru.

Biroul Operativ al Filialei Oradea
Presedinte
Mr.(rz.) Toncean Valer


Zece întrebări–probleme și un singur răspuns–soluție:
Demisia urgentă a Col (r) dr. Mircea Dogaru din funcția de președinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Fiecare cetățean, ca și orice membru al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate[1] are dreptul la opinii personale și un blog de exprimare, inclusiv dl. Col. (r) dr. Mircea Dogaru. Dar dacă domnia sa se exprimă în numele unui grup de cetățeni sau al unei instituții a acestui grup, precum SCMD și eu sunt membru al acestei instituții, atunci doresc explicații despre intențiile, fapte și efecte acelor exprimări. Căci domnul Col. (r) dr. Dogaru se prezintă pe site-ul blogului său personal în calitate de președinte al SCMD și angajeaza astfel sindicatul în toate afirmațiile și gesturile sale personale. Cu atât mai mult doresc explicații dacă există poziționări care crează confuzii și nemulțumiri. Aceasta deoarece:
1. În privința relațiilor externe ale României membră a UE și a NATO și parteneră strategică a SUA din 1997, prin gesturile și afirmațiile președintelui său SCMD a fost plasat și se menține pe poziții publice preponderent critice față de Occident și constant virulente față de SUA. Președintele SCMD își dorește ca ,,urmările ororilor regimului Bush, care au atins și România, să dispară, ca un vis urât, în Istorie”[2]. Mă întreb și întreb dacă printre așa-zisele orori ale regimului Bush care ne-au atins și pe noi este și admiterea noastră în NATO și angajamentele SUA față de securitatea României?
Desigur, ca să-l citez pe dl. Col. (r) dr. Dogaru, SCMD este și pro-american, dovada prezentată fiind faptul că, se pare, sindicatul ,,a fost singura forță din România care l-a susținut (sic!) pe Obama în alegeri și a treia voce care l-a felicitat pentru victorie[3].
Pot să regăsesc în propaganda comunistă românească antiamericană din anii ‘60, ’70 exprimări similare cu ale președintelui SCMD de genul: ,,principalii căței ai regimului Bush (Blair, Aznar, Sarcozy, Timosenco, Barroso, Băsescu, etc.)”[4], în condițiile în care toți aceștia reprezintă Europa Occidentală, partenerii și aliații noștri în Uniunea Europeană și în NATO. Acesta este limbajul dorit de SCMD ?
În schimb nu am sesizat nimic sau prea puțin din toate aceste critici susținute față de Rusia.
2. Președintele SCMD are un consilier personal, dl.Radu Toma, iar acestui consilier și nu altor membri sau structuri legitime ale sindicatului  ,,SCMD îi datorează mult în ceea ce privește strategia și tactica adoptate din mers”[5], așa cum afirmă dl. Col. (r) dr. Dogaru (apropo, am sesizat strategia și tactica adoptată de SCMD în campania electorală pentru Președinția României, plecând de la I.Ghișe. trecând prin T.Meleșcanu și eșuând în invective la adresa celui care urma să fie ales, K.Iohannis). De ce subofițeri, ofițeri și generali, oameni cu experiență și studii, comandanți, universitari și diplomați militari sunt simplă masă de manevră, iar un oarecare domn Radu Toma ajunge să genereze strategia și tactica SCMD ?
Nu este jignitor pentru membrii SCMD, militari de carieră cu studii și calificări superioare, multiple și specifice de analiză, sinteză și cu activități în mass media că dl. Radu Toma, civil, consilier personal al președintelui SCMD  și colaborator la Vocea Rusiei [6],,asigură SCMD toate documentarele pe problemele de interes intern și extern, din perspectiva analiștilor si a media care ne interesează”[7]?
Nu ar fi fost normal ca președintele SCMD, sindicat al militarilor României, membră NATO, să aibă consilier de relații externe un fost diplomat militar român, sau un militar cu experiență în activitatea NATO, sau altă structură militară sau politico-militară internațională, sau euroatlantică, sau americană, sau în oricare alt stat membru NATO, decât un ziarist aflat pe statul de plată la Vocea Rusiei ?
De ce uneori dl. Radu Toma ne este prezentat ca cetățean român, ca un așa-zis argument privind loialitatea sa, iar alteori, ca la întâlnirea cu Aleksandr Dughin, ca cetățean american, ca argument de certificare a nederapajului ideologic, politic și moral? Vezi Doamne, cetățeanul româno-american Radu Toma este garantul echilibrului SCMD. De ce nu se spune clar că omul are dublă cetățenie, română și americană și că de mulți, mulți ani lucrează și pentru Vocea Rusiei și Asociatia de cooperare strategică, diplomatică, economică, culturală și educațională cu Rusia și spațiul slav ( ACSRSS) ? Nu este acest joc de imagini un element din recuzita instrumentelor de  manipulare a membrilor SCMD?
De ce dl. Radu Toma își publică, în serial, sub  sigla SCMD (amprenta SCMD, cum eufemistic se exprimă dl. Col. (r) dr. Dogaru) materialele  pro-ruse de analiză geopolitică pe spațiul istmului ponto-baltic, de contact și rezistență față de Rusia, materiale asupra cărora Vocea Rusiei are autoritate juridică și, implicit, de conținut[8]?
Vă invit să analizați câte editoriale anti-americane și anti-NATO are acest ziarist doar în Jurnalul Național[9] și Cotidianul[10] și câte anti-rusești.
Dar acceptând ca firească și posibilitatea alegerii unui consilier de relații externe din afara SCMD,  de ce totuși să alegi un ziarist aflat de ani de zile pe statul de plată la Vocea Rusiei ?
3. Ce legătură există între obiectivul central al SCMD și întâlnirea domnului Col. (r) dr. Dogaru cu ideologul Kremlinului, Aleksandr Dughin, prezentat de acesta ca fiind ,,unul dintre cei mai mari filozofi, sociologi și politologi”. O întâlnire la care s-a prezentat în calitate de președinte al SCMD ,,împreună  cu un grup de reprezentanți ai SCMD, format din: consilierul pe probleme de relații externe (cetățean american), vicepreședintele pe probleme media și șeful Departamentului Relații”[11]? Dacă dl. Col. (r) dr. Dogaru putea să se ducă la această întâlnire în calitate de istoric, de ce s-a prezentat ca președinte al sindicatului și de ce a participat și ,,întreg staff-ul SCMD”[12] ?
Cu ce scop la această întâlnire cu ideologul Kremlinului ,,reprezentanții SCMD au expus, pe larg (sic !), datele războiului de imagine și de distrugere efectivă declanșat în 2009 de regim (Băsescu,-n.n.) împotriva rezerviștilor, obiectivele și modalitățile de contracarare adoptate de sindicat în justiție, în stradă, în media și în relațiile cu partidele politice”[13]? Are nevoie SCMD de sprijinul Rusiei, al lui Vladimir Putin și al lui Aleksandr Dughin? Dacă da, cine a stabilit acest lucru?
De ce se discută problemele cadrelor militare în rezervă ale României membră NATO cu consilierul președintelui Rusiei, Vladimir Putin ?
De ce se discută cu acest personaj activitatea din ,,filialele existente sau în curs de constituire ale SCMD la est de Prut”[14]?
Desigur, se va spune că prezența președintelui SCMD pe lista dezvăluită recent de agenți de influență ai lui Dughin este o ,,clasică dezinformare rusească”, pe când, nu-i așa, ,,dezvăluirile” anti-americane ale lui Snowden sunt reale și indiscutabile.
Probabil că până la urmă este mai simplu de răspuns la întrebarea Ce nu s-a discutat cu Aleksandr Dughin legat de SCMD?
O concluzie reală și nefericită este că dl. Col. (r) dr. Dogaru a reușit performanța să pună SCMD în ,,insectarul” lui A. Dughin, loc de întâlnire acolo și cu Gabor Vona, liderul formațiunii extremiste Jobbik din Ungaria.

4. În cadrul întânirii conducerii SCMD cu ideologul Kremlinului, Aleksandr Dughin, președintele  sindicatului a abordat și ,,Necesitatea punerii de acord, în cadrul unei Internaționale a militarilor din toate statele europene și America de Nord, a militarilor din toate structurile, pentru a se împotrivi pierderii statutului lor, măsurilor represive care vizează această categorie socio-profesională și, mai ales, agresiunii declanșate prin guverne și președinți marionetă, împotriva statelor și națiunilor lor. Cu acest prilej, președintele SCMD a explicat îndemnul lansat în ianuarie 2011 către omologii din Occident – “Militari din toate țările, uniți-vă!”[15]
Mă întreb care este baza statutară, ideologică și morală pe care președintele SCMD dorește, lansează și susține ideea unei Internaționale ,,a militarilor din toate statele europene și America de Nord, a militarilor din toate structurile” și a îndemnului – Militari din toate țările, uniți-vă ! Nu ne-am săturat de Internaționale, nu ne-am săturat  de Proletari (nu, varianta președintelui SCMD este Militari ) din toate țările, uniți-vă !? Până unde pot merge aceste aberații pseudo marxist-leniniste și până unde putem fii noi tărâți pe calea asta ? După 40 de ani de comunism și ceaușism, focul Revoluției din decembrie 1989 chiar nu ne-a purificat ?
5. Ce legătură există între obiectivul central al SCMD, pentru realizarea căruia sunt înscris în sindicat și campania agresivă a președintelui sindicatului dusă împotriva instalării scutului antirachetă american, ulterior al NATO, la Deveselu?
Proiectul de instalare a elementelor scutului antirachetă american a fost catalogat de președintele SCMD drept ,,șmen”[16]. Există păreri diferite, mai mult sau mai puțin avizate și autorizate, despre utilitatea  și necesitatea acestui scut și în această privință fiecare poate opta pentru sau contra, sau să fie neutru. Președintele SCMD  a ales și și-a trâmbițat alegerea.  A optat contra și, pentru orice eventualitate, nu și-a luat drept argumente publice viziunea și argumentele Moscovei. A optat pentru viziunea unor generali americani (care sunt aceștia și cu ce autoritate în domeniu ?) în rezervă (oare câți are SUA?), pe care președintele SCMD îi prezintă, complet fals, ca fiind ,,omologii SCMD din SUA”. Generali  care la întrebarea privind necesitatea acestui scut pentru români răspund într-un mod ,,cutremurător  - Toată povestea cu sistemul antirachetă din România este o aiureală”[17]. De ce pentru președintele SCMD un grup de generali în rezervă sunt mai competenți și responsabili decât generalii activi ai armatei SUA, structurile militare și autoritățile politice românești și americane ? De ce opinia unui grup de generali în rezervă este mai autorizată decât politica NATO și a guvernelor statelor NATO care au decis integrarea instalației de la Deveselu în structura operațională și conceptuală a Alianței Nord-Atlantice? Cât privește luciditatea analizelor politice și geopolitice numai în această privință ale președintelui SCMD, este interesant de recitit acum comentariul ,,Șmenul Deveselu. In atenția organelor  românești competente”.
6. Ce legătură are SCMD și realizarea obiectivului său primordial cu maniera în care SUA își numește ambasadorii la București ?
Pe ce baze statutare ale SCMD, în rezolvarea căror scopuri ale sindicatului și cu a cui învestire de autoritate  președintele sindicatului califică jignitor diplomați ai SUA la București, punând SCMD într-o postură adversă cu principalul aliat de securitate al României? Aceasta în timp ce militari români luptă și destui au căzut la datorie sub steag românesc și american, dar pentru România. În timp ce de prin 1993 statul și Armata română fac eforturi susținute de câștigare a respectului și încrederii SUA și a Armatei sale în beneficiul securității noastre naționale.
Cu ce îndreptățire și pentru rezolvarea căror obiective ale SCMD angajează dl. Col. (r) dr. Mircea Dogaru sindicatul în poziționări specifice Scânteii din anii 60, 70, față de un aliat politic, ideolgic și militar, postând pe site-ul SCMD comentarii virulent anti-americane cu autori necunoscuți precum ,,De ce nu numește SUA un ambasador în România”[18], preluat de pe blogul anonim Conteledesaintgermain.ro? Cu ce ajută cauzei SCMD asumarea unor exprimări anti-americane de tip gazetăresc precum: ,,Ştiind cum funcţionează maşinăriile imperialiste în vremuri de reaşezare a echilibrelor ... Momentul actual presupune recurgerea la multe acţiuni murdare... Închisori secrete în care se torturează prizonierii inamici, livrări ilegale de armament, exacerbarea spionajului, a diversiunilor, a manipulărilor grosolane, provocarea de victime colaterale pentru înclinarea balanţei afective a nehotărâţilor, iată doar câteva dintre ticăloşiile pe care o ţară ca SUA preferă să le facă prin intermediari, să nu murdărească mâinile demnitarilor săi cu astfel de responsabilităţi anatemizante. Traian Băsescu pare a îndeplini de minune criteriile executantului perfect... ”[19]?
7. Pe ce cale perversă poate președintele SCMD să nască o legătură profund jugnitoare între mine, un ofițer MApN și ceilalți militari membri ai sindicatului și un fost comandant securist de pușcărie comunistă sau lagăr de muncă precum Vișinescu, al cărui necesar proces ne este prezentat ca ,,diversiune”? Citez: ,,Avem nevoie de ajutorul lor, pentru contracararea războiului de imagine declanșat împotriva militarilor, în vederea stimulării urii populației împotriva noastră, îndeosebi în perspectiva anului 2014, când "Diversiunea Vișinescu", în permanentă extindere, se va generaliza asupra tuturor rezerviștilor din MAI, servicii și MApN...”[20]? A ajuns cumva SCMD plapumă și scut pentru securiști, criminali și fanatici ai regimului comunist?
8. În condițiile în care în România bazele statului de drept sunt subminate sistematic, în care istoria națională recentă este ocultată iar corupția endemică și generalizate este generată și alimentată de oameni politici  din toate structurile și nivelele puterii politice și în care membrii SCMD nu se regăsesc dar sunt, precum întreaga populație, ținte și victime, în martie 2012  domnul Col. (r) dr. Mircea Dogaru cerea vehement și public desființarea Curții Constituționale a României, a Agenției Națională de Integritate, Direcției Națională Anticorupție și Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității[21]. Acestea erau dorințele și obiectivele militarilor membri ai SCMD? Perpetuarea corupției și a jafului, furtul neîngrădit din buzunarul cetățenilor și averea națională și protejarea foștilor membri ai Securității, instrumentul comunist de dresare și încătușare a românilor pentru vreo 40 de ani, asta cerea președintele SCMD în numele a peste 20.000 de militari în rezervă. Iar pentru aceasta, înșelăciunea și falsul public i-au fost instrumentele relevate public chiar de premierul României[22].
9. Nu este un gest de iresponsabilitate faptul că dintr-un efectiv de  21.460 de membri în evidență la un moment dat SCMD pierde într-un singur an 5.040 prin  autoexcludere[23], iar conducerea SCMD prezintă această hemoragie printr-un simplu calcul contabil, de adunare și scădere? Un sfert dintre membrii SCMD abandonează într-un singur an sindicatul, iar președintele expediază eșecul la punctul VII din cele VIII ale bilanțului său.
10. În fine, întreb care forum al SCMD și în ce condiții a aprobat apelul din 28 octombrie 2014, semnat de Col. (r) dr. Mircea Dogaru ca președinte al SCMD și intitulat NU JOHANNIS!   - Apel către “stupid people” [24] și din care voi cita câteva pasaje legate de președintele ales al României :
,,Promovarea lui Johannis a fost insultatoare la adresa romanilor... Daca voiam un neamt muncitor, onest si bun patriot, il promovam pe Helmut Duckadam pentru ca Johannis este exact contrariul;
-Johannis este sasul care a ramas in tara in timp de toti ai lui au emigrat in Germania, sugerand prietenilor, la un schnapps, ca are “o misie a implini in Europa” si ca vremea lui va veni. A venit, intradevar, dupa 1989!
-Ca profesor, s-a implicat imediat in traficul international de copii romani si in achizitionarea frauduloasa de case... Nu a platit si nu plateste, insa, in fata Justitiei. De ce? Cine sau ce serviciu extern il protejeaza?
-Ca politician, este “Calul Troian” pe care mizeaza Basescu pentru a-si continua criminala opera de distrugere a Romaniei si a natiunii romane.
-Vreti ca aceste grozavii sa nu se intample? Vreti ca cel ce ne-a taiat salariile si pensiile, ce  si-a batut joc de Constitutie si de noi toti, anulandu-ne, practic, dreptul la viata, sa nu se mai intoarca? Votati-l si pe Dracu’, dar nu pe Johannis! Sub nicio forma Johannis nu trebuie sa intre in turul II!”.
Având în vedere rolul jucat de dl. Col. (r) dr. Mircea Dogaru în toate aceste poziționări :
-anti-occidentale și pro-ruse,
-de compromitere a posturii SCMD și a onoarei membrilor săi în fața societății și a președintelui-ales al României,
-de protejare a corupției și jafului național,
-pentru  neasumarea responsabilității eșecului în conducerea sindicatului exprimat prin pierderea într-un singur an a peste cinci mii de membri,
-de neîndeplinire, de-a lungul a 5 ani de activitate și în tratativele cu 6 guverne din tot spectrul politic major al României,  a unuia dintre obiectivele primordiale ale rațiunii de existență a SCMD, recâștigarea statutului nostru de militar în rezervă, cu toate drepturile conferite de acest statut și
-utilizarea abuzivă și nestatutară a imaginii și resurselor SCMD ca platformă de promovare a unor obiective politice și ideologice personale, străine de obiectivele și interesele SCMD, toate acestea încadrându-se la Art.21, lit.,,e” din Statutul sindicatului,
consider că dl.Col. (r) dr. Mircea Dogaru trebuie să-și dea demisia sau să fie revocat din funcția de președinte al SCMD. Parafarzându-l chiar pe dânsul, îl asigur că scopul acestui demers nu este SCMD și nici istoricul Mircea Dogaru, ci președintele SCMD.
Această solicitare are la bază prevederile Art. 71, lit. ,,h” din Regulamentul de Organizare și Funcționare al SCMD – dreptul oricărui membru al SCMD de a contesta membrii organelor de conducere, pe baza unor motivaţii întemeiate[25].
Orice încercare de a identifica această solicitare cu un atac la adresa SCMD este neavenită, ca și orice încercare a președintelui sindicatului, previzibilă de altfel, de a se identifica cu însăși organizația.
Rolul domnului Col. (r) dr. Mircea Dogaru în înființarea și ființarea SCMD a fost important și recunoscut cu alegerea domniei sale ca președinte 5 ani. Acum România a intrat într-o nouă și diferită etapă istorică. Acum este momentul ca SCMD să intre la rândul său într-o nouă etapă, cu viziuni și stil de lucru noi, cu o conducere nouă.
Așadar, consider că dl.Col. (r) dr. Mircea Dogaru nu ne mai poate reprezenta în fața Președintelui României și comandant al Armatei, compromițând grav respectabilitatea și obiectivele SCMD, onoarea membrilor săi.
Desigur, rămânerea dl.Col. (r) dr. Mircea Dogaru în funcție va atrage, pe o cale de consecință firească, plecarea mea din SCMD.

Lt.col. (r) dr. Nicolae Toboșaru
Filiala Bihor a SCMD
[2] Șmenul Deveselu. In atenția organelor românești competente, 11.02 2013, la: http://dogaru-mircea.blogspot.fr/2013/02/smenul-deveselu.html
[4] Șmenul Deveselu…, Op.Cit.,
[8] http://cnsc-forta3.blogspot.fr/2013/11/consilier-scmd-analistul-anului-in-plan_22.html
[9] http://jurnalul.ro/autor/radu-toma.html
[10] http://www.cotidianul.ro/autor/radu-toma/
[12] Ținta Dogaru raportează, 05.12 2014, la : http://dogaru-mircea.blogspot.fr/
[13] Ibidem,
[14] Ibidem,
[16] Șmenul Deveselu. In atenția organelor  românești competente, 11.02 2013, la: http://dogaru-mircea.blogspot.fr/2013/02/smenul-deveselu.html
[17] Ibidem,
[18] http://www.conteledesaintgermain.ro/de-ce-nu-numeste-sua-un-ambasador-in-romania/18-08-2014
[19] Ibidem,
[21] LISTA OBIECTIVELOR STRUCTURILOR MEMBRE ALE CONSILIULUI NAȚIONAL AL SOCIETĂȚII CIVILE (CNSC), PROPUSE VIITOAREI GUVERNĂRI, la: http://cnsc-forta3.blogspot.fr/2012_03_01_archive.html
[24] NU JOHANNIS! - Apel catre “stupid people”, la:  http://dogaru-mircea.blogspot.fr/