marți, 13 ianuarie 2015

Guvernul va îndrepta anomaliile la pensii militare, dar prin lege trimisă Parlamentului, nu OU



Ponta: Guvernul va îndrepta anomaliile la pensii militare, dar prin lege trimisă Parlamentului, nu OU


Guvernul va elabora un sistem prin care va îndrepta anomaliile apărute în ceea ce priveşte pensiile militare, a declarat premierul Victor Ponta, precizând însă că actul normativ va fi transmis Parlamentului spre aprobare, deoarece nu ar fi corect ca decizia să fie luată prin ordonanţă de urgenţă.
 
Ponta: Guvernul va îndrepta anomaliile la pensii militare, dar prin lege trimisă Parlamentului, nu OU (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Pensii speciale nu se poate, dar un sistem care să îndrepte tot ce a mai apărut pe parcurs, că nu funcţionează şi tot felul de anomalii, da, trimitem în Parlament însă, nu prin ordonanţă de urgenţă, că nu ar fi corect", a spus Ponta.
Marţi, reprezentanţi ai pensionarilor militari s-au întâlnit la Guvern cu ministrul Apărării şi cel al Justiţiei pentru discuţii privind proiectul pensiilor militare.
Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a declarat recent că va discuta în această săptămână inclusiv cu sindicatele şi rezerviştii, despre proiectul privind pensiile militare, astfel încât documentul să fie depus la Parlament imediat după începerea sesiunii, din luna februarie.
El a precizat că proiectul va asigura un "raport real" între pensia cea mai mică şi pensia cea mai mare din sistemul militar.



http://www.mediafax.ro/social/ponta-guvernul-va-indrepta-anomaliile-la-pensii-militare-dar-prin-lege-trimisa-parlamentului-nu-ou-13762659