vineri, 19 august 2016

SI A FOST MARE SARBATOARE IN CINSTEA DIVIZIEI 11 INFANTERIE ORADEA.

LA SARBATOAREA MARII UNITATI :
DIVIZIA 11 INFANTERIE ORADEA 

LA DATA DE 14/15 AUGUST 1916 IN BAZA ORDINULUI MINISTRULUI DE RAZBOI 2891 A LUAT FIINTA DIVIZIA 11 INFANTERIE, PRIN TRANSFORMAREA COMANDAMENTULUI 1 TERITORIAL.
IN PRIMUL RAZBOI MONDIAL A PARTICIPAT LA BATALIILE DE LA JIU, BUCURESTI, MARASESTI SI ACTIUNI MILITARE PE TERITORIUL BASARABIEI.
IN AL DOILEA RAZBOI MONDIAL A PARTICIPAT LA BATALIILE PENTRU ELIBERAREA BASARABIEI SI ODESSEI, BATALIA DE LA STALINGRAD, BATALIILE PENTRU ELIBERAREA ARDEALULUI, UNGARIEI SI CEHOSLOVACIEI.
DIN DATA DE 02 AUGUST 1951 DIVIZIA 11 INFANTERIE ESTE DISLOCATA IN ORADEA.
PRIN HOTARIREA CONSILIULUI DE MINISTRI INCEPIND CU DATA DE 20 OCTOMBRIE 1974, DIVIZIEI 11 INFANTERIE I SE ATRIBUIE DENUMIREA : ”DIVIZIA 11 MECANIZATA CAREI” IAR INCEPIND CU DATA DE 01 OCTOMBRIE 1994 ISI INCETEAZA ACTIVITATEA SI ESTE CONTINUATA DE ”BRIGADA 11 MECANIZATA CAREI” PINA IN ANUL 2004 CIND SI ACEASTA ESTE DESFIINTATA.
IN DATA DE 18 AUGUST 2016 IN ORADEA A AVUT LOC INTILNIREA CELOR CARE AU SERVIT PATRIA IN CADRUL UNITATILOR MILITARE AFLATE IN SUBORDINEA DIVIZIEI.
INITIATORII SI ORGANIZATORII ACESTOR MANIFESTARI AU FOST CEI DE LA A.N.C.M.R.R. ”GL.TRAIAN MOSOIU”, A.N.C.E.”REGINA MARIA”, A.N.V.R. - FILIALA BIHOR SI S.C.M.D - FILIALA ORADEA.

MULTUMIRI ORGANIZATORILOR DAR SI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT CU PREZENTA SAU CU GINDUL LA ACESTE ACTIVITATI. 

CU DEOSEBIT RESPECT,

Lt. Col. Dipl. Ec. (r) Tudor Alexandru-Costel – Secretar  S.C.M.D. – FILIALA ORADEA