vineri, 8 noiembrie 2013

ARTILERIA SI CERCETAREA LA ZILE FESTIVE ! LA MULTI ANI !Pe 10 noiembrie 2013 se împlinesc 170 de ani de când a fost înfiinţată prima baterie de artilerie de către domnitorul Ţării Româneşti, prinţul Gheorghe Bibescu, legiferându-se astfel existenţa ARTILERIEI ca armă de sine stătătoare.Sărbătorirea zilei artileriştilor este un prilej pentru a ne exprima ataşamentul la valorile spirituale ale oştirii române şi de a omagia trecutul glorios al armei noastre. 

Pe 12 noiembrie 2013, se împlinesc  154 de ani de când , domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a semnat actul de constituire a “Secţiei a II-a” din cadrul “Corpului de Stat Major General”, ca prim element organizat al cercetarii Armatei române. Această zi se constituie ca un moment de sinteză a faptelor ce situează structurile, unităţile şi subunităţile de cercetare în elita Forţelor Armate. Este clipa de meritată sărbatoare pentru cercetaşi, care de-a lungul anilor au construit edificiul unor structuri capabile să-şi îndeplinească misiunile specifice la nivelul celor mai exigente cerinţe.
ACESTE 2 EVENIMENTE MAJORE DIN VIATA DE ZI CU ZI A ARMATEI ROMANE SI A OSTENILOR EI , IN ACTIVITATE, IN REZERVA SAU IN RETRAGERE, NE INDREPTATESC SA LE DORIM TUTUROR :

LA MULTI, FRUMOSI SI SANATOSI ANI !
BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA ORADEA
SECRETAR , LT.COL. DIPL. EC.(Rz.)  TUDOR ALEXANDRU - COSTEL

TOTODATA DORIM SA SARBATORIM DISTINSELE EVENIMENTE CU O INTILNIRE 
 ”DE LUCRU” 
 LA POPOTA GARNIZOANEI ORADEA PE DATA DE 22.11.2013, ORELE 16.00.ASTEPTAM SA PARTICIPE LA EVENIMENT ARTILERISTII, CERCETASII DAR SI TOTI COLEGII DIN CELELALTE ARME  DIN ORADEA DAR SI DIN GARNIZOANELE INEU, BEIUS, SALONTA, MARGHITA, ARAD SI DE CE NU SI DIN ALTE LOCALITATI ALE TARII CE AU TRECUT SAU NU PRIN GARNIZOANA NOASTRA.

PERSOANE SI TELEFOANE DE CONTACT :
-          COL. (RZ.) ARTILERIE : RADU IOAN – 0748.220.623
PENTRU ARTILERISTI,RACHETISTI, RADIOLOCATORISTI.
E-mail:raduioan2003@yahoo.com
-          COL. (RZ.) ARTILERIE : FARCA SIMEDRU – 0742.862.931
PENTRU ARTILERISTI,RACHETISTI, RADIOLOCATORISTI.
E-mail:framusdiceri@yahoo.com
-          COL. (RZ.) CERCETARE : CARTIS GHEORGHE – 0754.098.094
PENTRU CERCETASI SI INFANTERISTI.
E-mail: cartisgheorghe@yahoo.com
-          Lt. Col. Dipl. Ec. (r) Tudor Alexandru-Costel – Secretar  S.C.M.D. – FILIALA ORADEA
PENTRU CELELALTE ARME.
               Tel: 0736601129, 0745590321
                                   E-mail: sanduoradea@yahoo.com