vineri, 29 mai 2015

„La modul serios, luăm în calcul să anulăm procedura de mutare a statuii Mihai Viteazul din Piaţa Centrală”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Primarul Bolojan: „La modul serios, luăm în calcul să anulăm procedura de mutare a statuii Mihai Viteazul din Piaţa Centrală”

Statuia lui MIhai Viteazul
Foto: sursa

Desi, intial planurile Primariei erau de a muta statuia lui Mihai Viteazul in fostul Parc Olosig(botezat acum Parcul Mihai Viteazul), Directia de Cultura Bihor, a avizat negativ aceasta initiativa, motivand ca este inestetic si inaapropiat sa muti un monument de o asa importanta istorica a Romaniei.

Astfel, Primăria a propus Comisiei Naţionale pentru Monumente de For Public varianta relocării statuii în Parcul 22 Decembrie, propunere ce trebuia dezbătută joi şi de consilierii locali. Proiectul a fost retras însă de pe ordinea de zi, Bolojan considerând că procesul de avizare s-a tergiversat deja prea mult.
Drept urmare, Bolojan va propune la următoarea şedinţă a Consiliului Local anularea hotărârii de mutare a statuii. „E mai puţin important dacă în centru este statuia lui Mihai Viteazul sau a Regelui Ferdinand, este important ca acest proiect să fie terminat la timp, ca oraşul să nu piardă bani”, a concluzionat primarul.
„La modul serios, luăm în calcul să anulăm procedura de mutare a statuii Mihai Viteazul din Piaţa Centrală”, a spus primarul Ilie Bolojan. Motivul este ca, pe fondul şi sub presiunea derulării proiectului european de reabilitare a Pietei Unirii, procedura premergătoare mutării trenează. „S-a împotmolit în faza obţinerii avizelor de la autorităţile care reglementează monumentele judeţene şi naţionale de for public”, a mai spus Bolojan.
Prin urmare, oradenii care nu-si doreau relocarea statuii lui Mihai Viteazul si inlocuirea ei cu cea a Regelui Ferdinand, pot fi bucurosi in acest moment.

CONSIDERAM JUSTA SI DEMNA DECIZIA PRIMARULUI ILIE BOLOJAN !

Lt. Col. Dipl. Ec. (r) Tudor Alexandru-Costel – Secretar  S.C.M.D. – FILIALA ORADEA