luni, 20 iulie 2015

ZIUA AVIATORILOR !LA MULTI ANI AVIATORI MILITARI !

Căpitanul Ferber, unul dintre primii aviatori francezi, contemporan cu Vuia, a dat următoarea definiţie poetică: 
,,Susţinerea în aer e o flacără care se naşte din viteză. Dacă se vede tot ce se petrece în jurul nostru, se poate afirma că viteza este caracteristica civilizaţiei moderne, căci nici o altă civilizaţie anterioară nu a reuşit să realizeze vitezele omului modern care, în scurt timp, poate cunoaşte orice colţ de pe glob.
Iar mijlocul prin care s-a realizat viteza cea mai mare este avionul”.
Aviatorii militari sărbătoresc astăzi, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul şi ocrotitorul aviatorilor români.
Sărbătoarea prorocului Ilie Tesviteanul (20 iulie) este şi ziua Aviaţiei Române. Acest sfânt este considerat, începând cu anul 1913, ocrotitorul şi patronul aviatorilor. Acest fapt se datorează felului în care s-a săvârşit din viaţă, fiind purtat în văzduh pe un car de foc. 
Cele doua momente sărbătoreşti reprezintă un reper de suflet si credinţă pentru fiecare aviator spre a sluji cu incredere si devotament aripile patriei.
Această zi ne oferă onorantul prilej de a transmite un salut camaraderesc, plin de respect pentru faptele aviatorilor, profesia şi devotamentul lor, omagiul şi gratitudinea noastră, pentru toţi cei care astăzi sunt sărbătoriţi, generaţiile trecute şi moştenirea bogată a înaintaşilor, a celor care s-au jertfit în apărarea ţării, cunoaşterea fenomenelor naturii şi instrucţia zborului. 

LA MULTI, FRUMOSI SI SANATOSI ANI !
CER SENIN IN TOATE ACTIUNILE DUMNEAVOASTRA !
LT. COL. DIPL. EC.  (Rz.) TUDOR ALEXANDRU - COSTEL