luni, 20 iulie 2015

ZIUA AVIATORILOR !



LA MULTI ANI AVIATORI MILITARI !

Căpitanul Ferber, unul dintre primii aviatori francezi, contemporan cu Vuia, a dat următoarea definiÅ£ie poetică: 
,,Susţinerea în aer e o flacără care se naşte din viteză. Dacă se vede tot ce se petrece în jurul nostru, se poate afirma că viteza este caracteristica civilizaţiei moderne, căci nici o altă civilizaţie anterioară nu a reuşit să realizeze vitezele omului modern care, în scurt timp, poate cunoaşte orice colţ de pe glob.
Iar mijlocul prin care s-a realizat viteza cea mai mare este avionul”.




Aviatorii militari sărbătoresc astăzi, Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene, odată cu praznicul Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul şi ocrotitorul aviatorilor români.
Sărbătoarea prorocului Ilie Tesviteanul (20 iulie) este ÅŸi ziua AviaÅ£iei Române. Acest sfânt este considerat, începând cu anul 1913, ocrotitorul ÅŸi patronul aviatorilor. Acest fapt se datorează felului în care s-a săvârÅŸit din viaţă, fiind purtat în văzduh pe un car de foc. 
Cele doua momente sărbătoreşti reprezintă un reper de suflet si credinţă pentru fiecare aviator spre a sluji cu incredere si devotament aripile patriei.
Această zi ne oferă onorantul prilej de a transmite un salut camaraderesc, plin de respect pentru faptele aviatorilor, profesia ÅŸi devotamentul lor, omagiul ÅŸi gratitudinea noastră, pentru toÅ£i cei care astăzi sunt sărbătoriÅ£i, generaÅ£iile trecute ÅŸi moÅŸtenirea bogată a înaintaÅŸilor, a celor care s-au jertfit în apărarea ţării, cunoaÅŸterea fenomenelor naturii ÅŸi instrucÅ£ia zborului. 

LA MULTI, FRUMOSI SI SANATOSI ANI !
CER SENIN IN TOATE ACTIUNILE DUMNEAVOASTRA !
LT. COL. DIPL. EC.  (Rz.) TUDOR ALEXANDRU - COSTEL