marți, 30 aprilie 2013

La 30 aprilie sarbatorim Ziua Infanteriei Romane.

La 30 aprilie sarbatorim Ziua Infanteriei Romane.
Cinstim faptele de vitejie ale infanteristilor romani, eroii Armatei Romane, cei care au scris cu sangele lor file ale istoriei Romaniei moderne.

Infanteria a strabatut istoria odata cu poporul roman, contribuind decisiv la apararea fiintei sale. Constituirea primelor elemente ale armatei pamantene, in anul 1830, dupa Revolutia condusa de Tudor Vladimirescu, a facut ca samburele renasterii spiritului romanesc sa dea roade. Primul pas a fost acela al organizarii unor "garzi inarmate", la 30 aprilie 1830. Armata creata slujea la paza frontierelor si tinea buna ordine in interior tarii Romanesti. Nu era o armata care sa poata face fata unei invazii straine. Era constituit, insa, samburele fortei armate care avea sa lupte mai tarziu cu glorie pentru independenta si intregirea neamului. Acesta este de fapt si actul de infiintare al infanteriei moderne romanesti, prima chemata sa contribuie la refacerea principatelor romane.

      Aniversarea a 183 de ani de la infiintarea "Reginei Armelor ”, este prilejul nostru al celor ce facem parte din alte arme sa le dorim tuturor INFANTERISTILOR , activi sau in rezerva
LA MULTI ANI!

BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA ORADEA
SECRETAR , LT.COL. DIPL. EC.(Rz.)  TUDOR ALEXANDRU - COSTEL