joi, 25 aprilie 2013

Viitorul sistemului de sănătate din Oradea / Bihor trebuie decis prin consultarea tuturor factorilor



Viitorul sistemului de sănătate din Oradea / Bihor trebuie decis prin consultarea tuturor factorilor

            Studiind site-ul Ministerului Sanatatii ,am aflat că: 


            în vederea conturării unei strategii naționale de sănătate, ministerul a solicitat autorităților locale concursul în adunarea unor informații și a unor opinii privind strategia locală a sistemului de sănătate.
            Din informațiile obtinute , sper că incorecte, această situație nu este în lucru, termenul de finalizare și colectare a datelor în Ministerul Sănătății fiind sfârșitul lunii aprilie.
            Consultând site-ul, constat că lucrarea demarată de minister și care are la bază datele din teritoriu este destul de amplă, necesitând gestionarea multor date.
            Sistemul de sănătate la nivelul județului nu este PSD-ist cum cred unii și nici PNL-ist cum zic alții, nici USL-ist cum aș crede eu, ci este al tuturor oamenilor, indiferent de opțiunea politică.
             Făcând comparație între județul nostru și celelalte, apelând  la motoarele de căutare pe Internet, vom observa foarte ușor că diferența de mentalitate între participarea tuturor specialiștilor în domeniu și gestionarea doar unilaterală a deciziilor medicale cum a fost creditată ani buni în județul nostru, a dus la diferențe sesizabile în diferențierea calitativă și cantitativă a serviciilor medicale.
             Cred că este cazul ca în acest domeniu sensibil, nivelul de consultare și decizie să fie mult mai amplu și nu ca decizia să vină din partea unui singur decident, fie el partid sau persoană.
             Viitorul sistemului sanitar Oradean / Bihorean depinde de consultarea și implicarea tuturor, iar acum este momentul ca toți ,să știe exact ce se va face cu Sănătatea LOR!

              Spre a nu fi interpretat că acțiunea mea are substrat de conflict ... ,consemnez că, EU, POLITICA, NU FAC.