marți, 22 aprilie 2014

SFINTUL GHEORGHE ESTE SI VA FI OCROTITORUL ARMATEI ROMANE !



Sărbatoarea “Sfantului Gheorghe”

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe Purtatorul de Biruinta (Sangiorz) se sarbatoreste in data de 23 aprilie a fiecarui an.Sfantul Gheorghe a fost patronul militar al Moldovei medievale. Imaginea sa este asociata cu vitejia si credinta pana la sacrificiul suprem.

Sf. Gheorghe este ocrotitorul Armatei Române (a cărei zi, 23 aprilie, coincide cu sărbătorirea sfântului).

Sfantul Gheorghe se bucura de mare cinstire in randul credinciosilor. Sfantul Gheorghe a trait in vremea imparatului Diocletian, imparat care a pornit prigoana impotriva crestinilor, promitand daruri si cinstiri imparatesti acelora care isi vor intoarce fata de la Isus. Declarandu-se crestin, Sfantul Gheorghe a fost supus la chinuri cumplite. El a fost impuns cu sulita, dar varful acesteia s-a rupt, apoi a fost tras pe roata, dar se spune ca si atunci a ramas nevatamat. Chinurile au continuat si a fost batut si incaltat cu cizme de fier si pus sa alerge cu ele in picioare si la multe alte chinuri si batai de joc. Printre acestea a fost si aceea de a invia un mort, lucru pe care Sfantul Gheorghe se spune ca l-ar fi facut. Dupa toate acestea se spune ca multi dintre oamenii care au vazut toate astea s-au convertit la credinta, slavindu-L pe Iisus Hristos, printre acestia fiind insusi imparateasa Alexandra, sotia lui Diocletian. Vazand toate astea imparatul a dat ordin sa i se taie capul Sfantului Gheorghe, aceasta savarsindu-se in ziua de 23 aprilie. Dar si dupa moarte, se spune ca Sfantul a continuat si continua a face minuni.
 
Biroul Operativ al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate – Filiala Oradea ureaza sarbatoritilor numelui precum si tuturor militarilor activi ai trupelor de uscat, multa sanatate, fericire, bunastare si cat mai multe realizari!

Lt. Col. Dipl. Ec. (rz.) Tudor Alexandru-Costel – Secretar  S.C.M.D. – FILIALA ORADEA