marți, 17 martie 2015

Apelul pentru constituirea Partidului National "Pentru Patrie"

luni, 16 martie 2015

Apelul Grupului de initiativa pentru constituirea Partidului National "Pentru Patrie" catre Societatea Civila din Romania si romanii de pretutindeni

MOTTO:

“De ce stăm supuşi, tăcuți deoparte
Când totul între hoți se-mparte
Călcând legi şi bunul simț sfidând?...
De ce-i răbdăm? Şi până când?
                   . . . . .
ROMÂNE! Dă glas pornirilor curate
Şi, TU, fă-ţi în ŢARA ta DREPTATE!
Fi demn! Şi nu-ţi privi cu nepăsare
ŢARA, ce-o ţin TIRANII sub teroare.”

                                      col. (r)  Ion Văcaru 
        
APEL
AL GRUPULUI DE INITIATIVA PENTRU CONSTITUIREA
PARTIDULUI NATIONAL “PENTRU PATRIE”
CĂTRE :
-SOCIETATEA CIVILA  DIN ROMÂNIA;
-ROMÂNII DE PRETUTINDENI
Stimaţi concetăţeni,
Dragi români de pretutindeni,
     Imediat după evenimentele din 1989, nomenclatura comunistă s-a reşapat în FSN şi a acaparat puterea în stat. S-au rupt, apoi, în mai multe grupuri şi grupuleţe, vopsite în partide ale întregului spectru politic, unite, ocult, de aceleaşi interese, în două mari grupări, numite, după împrejurări, fie FSN, fie CDR, fie Alianţa DA, fie USL, fie ARD, fie ACL, care se “rotesc” la conducerea statului român, prin înşelarea electoratului cu televizorul, sau prin cumpărarea, la vedere, a voturilor acestuia. Au transformat statul român în instrument de jefuire şi umilire a cetăţenilor României.
      Prin aşa-zisa privatizare, au distrus o bună parte din această avuţie, au demolat mii de fabrici şi uzine, pe care le-au vândut, ca fier vechi, le-au transformat în vile, jeep-uri, iahturi, sau în conturi bancare, în ţară, sau în străinătate. Au vândut cea mai mare parte a avuţiei naţionale străinilor, înfruptându-se şi ei cu hălci mari din acestă avuţie.
N-au investit nimic.
Au distrus spitalele, au adus sistemul de sănătate publică la limita supravieţuirii. Milioane de români au murit şi mor cu zile, din lipsă de medicamente, din lipsă de asistenţă medicală.
      Au distrus statul român. Actualele instituţii ale statului nu reprezintă interesele majorităţii, ale poporului român. Actualele instituţii ale statului român apără interesele mafiei oligarhice, care a acaparat puterea economică, pe cea politică şi şi-a impus şi propriile valori morale: lăcomia, egoismul, înşelăciunea, hoţia, trădarea, aroganţa, dispreţul faţă de poporul român, faţă de cultura şi istoria acestuia..
      Acest dezastru al economiei şi societăţii româneşti este opera tuturor partidelor politice care au participat la conducerea statului român în ultimii 25 de ani.
Nu ne vindem țara, o retrocedăm, pe bucăți, fără să ținem seama de tratate, legi, sentințe sau victimele din cele două conflagrații mondiale. Din măsuri reparatorii și juste, retrocedările au devenit un flagel injust, periculos și imoral, profund scăpat de sub control.
Pământurile ţării s-au degradat, devenind, din câmpuri roditoare cum erau cândva, obiect de dispută şi de răfuieli între fraţi, prilej de a fi acaparate, la preţuri de ciubuc, de către străini.
Pădurile au căzut pradă defrişărilor barbare, iar lemnul a luat calea străinătăţii. Cu toate avertismentele pe care însăşi natura ni le dă, procesul continuă cu şi mai îndârjită sălbăticie.
Bogăţiile subsolului, în mare parte, sunt în mâna capitalului străin şi  ofensiva continuă pentru a lua în stăpânire şi celelalte rezerve.  Sunt vizate, în prezent, zăcămintele aurifere de la  Roşia Montană, pe care românii se încăpăţânează să nu le cedeze. Şi în acest caz se observă că autoritatea statului este cel mai înverşunat duşman al interesului naţional.
Nu le pasă de cetăţenii acestei ţări!
NU LE PASĂ de răvăşirea vieţii a sute de mii de pensionari a căror existenţă se află la cheremul unor funcţionari îndobitociţi politic şi cărora le-au furat trecutul iar acum le distrug încrederea în ziua de mâine.
NU LE PASĂ de imensul scandal mass-media care scoate la iveală întreaga murdărie şi nemăsurata minciună cu care au tratat poporul; care arată adevărata lor faţă; care ridică la suprafaţă, de sub zâmbetele lor încrezătoare, hidoşenia care-i caracterizează.
NU LE PASĂ de încălcarea Constituţiei, a tratatelor internaţionale la care România este parte, de legislaţia Uniunii Europene, de principiile de drept şi de hotărârile judecătoreşti definitive.
NU LE PASĂ de miile de procese care blocheaza sălile de judecată. Şi nici de banii acestui popor cu care vor trebui să plătească nemerniciile pe care astăzi le orchestrează.
NU LE PASĂ de reacţia presei internaţionale şi de pierderea pe zi ce trece a prestigiului internaţional al ţării.
NU LE PASĂ de starea de disperare la care au adus milioane de români, mulţi dintre aceştia luând drumul pribegiei.
NU LE PASĂ de viitorul armatei române şi nici de trecutul său.
NU LE PASĂ că peste 80% dintre romani mor de foame şi de frig.
NU LE PASĂ că am ajuns ţara cea mai săracă din Europa.
NU LE PASĂ că România este o ţară furată şi ascunsă în buzunarele câtorva politicieni aflaţi acum la cârmă.
EI VOR BANII!
EI VOR BANII NOSTRI,
MUNCITI SI OBTINUTI CU SACRIFICII, IN TIMP CE EI HUZUREAU SI ADUNAU BOGATII NEMASURATE !
EI VOR BANII CU ORICE PRET!
Dar şi noi vrem tragerea la răspundere a vinovaţilor şi confiscarea tuturor averilor ilicite.
Cu aceşti bani vom începe refacerea economiei naţionale.

      A venit timpul ca aceste partide să fie înlăturate de la conducerea statului român.
      A venit timpul ca poporul român să-şi ia, din nou, soarta în propriile mâini, să înceapă să-şi construiască o nouă economie, o nouă societate, conformă cu valorile propriei sale civilizaţii.
    Aşa nu se mai poate!   Globalizarea nu ne este favorabilă.  Este timpul să ne trezim!
    Trebuie schimbat drumul ţării, nu ne putem lăsa soarta pe mâinile oligarhilor şi asasinilor economici. Totul trebuie schimbat  din temelie. Trebuie s-o luăm de la capăt, de acolo de unde, rătăcindu-ne, am ajuns în pustiul în care ne zbatem acum. Temelia schimbării trebuie să fie o Constituţie reparatorie, care să consfinţească postura noastră de popor liber şi suveran, stăpân pe destinul său, pe bogăţiile subsolului şi rodnicia pământului cu care l-a dăruit Dumnezeu.
     O Constituţie în care statul să fie un instrument prin care poporul îşi exercită pe deplin suveranitatea, un simplu administrator al intereselor şi avuţiei poporului. Un stat care să respecte proprietatea, să cinstească şi să stimuleze munca social-utilă, să ofere tuturor cetăţenilor săi drepturi egale şi să le apere liniştea şi tihna.           
Poporul român are puterea să întoarcă, din nou, istoria în favoarea sa, cum a mai făcut şi în alte dăţi.
      La alegerile locale şi parlamentare care urmează, la termen, în anul 2016, sau mai devreme, anticipate, poporul român poate să spună un NU răspicat celor care l-au adus în actualul dezastru economic, social şi moral, poate să nu voteze pentru nici unul din partidele politice care au participat la guvernare, la conducerea statului român în ultimii 25 de ani.
      La aceste alegeri, poporul român poate să spună DA, adică să voteze, pentru candidaţii unui partid politic NOU, sau al unei alianţe formate din partide politice NOI, ai căror candidaţi nu au participat la conducerea statului roman si care sustin PROIECTUL DE ŢARĂ concretizat printr-o CONSTITUŢIE a CETĂŢENILOR.
     DRAGI ROMÂNI !
Cei mai mulţi dintre noi n-am făcut politică. N-am guvernat, nu ne-am îmbogăţit, ne-am adus în mod creativ contribuţia la mersul treburilor în societate – dar, ce folos, ţara se scufundă, iar de la clasa noastră politică nu e nădejde de redresare. Aşa am ajuns să încercam noi să aducem schimbarea.
      Nu o putem face singuri, fără susţinerea şi implicarea directă a concetăţenilor. De aceea facem apel la toţi Românii care încă mai speră la o Românie Curată, Prosperă şi Demnă, Admirată şi Respectată de partenerii europeni, la toţi cei care cred că îşi pot aduce contribuţia la constituirea unui Partid pentru salvarea Ţării şi a Neamului Românesc,  să ni se alăture !
     Vom deveni astfel mulţi - atât de mulţi încât să putem să blocăm intenţiile actualilor guvernanţi  de a ne distruge definitiv şi iremediabil Ţara şi Poporul !
Stimaţi concetăţeni, a sosit clipa să ne unim forţele şi să ne luăm soarta în propriile mâini !
       Cadrele militare în rezervă şi în retragere iniţiază configurarea unui nou partid politic ai cărui membrii să reprezinte în adevăratul sens al cuvântului interesele sociale, economice, politice şi de oricare altă natură ale tuturor românilor . 
In acest sens, noi, membrii comitetului de iniţiativă pentru înfiinţarea Partidului Naţional Pentru Patrie, suntem conştienţi de faptul că singuri, militarii în rezervă şi retragere, nu vom reuşi să înfăptuim acest PROIECT DE ŢARĂ. Având aceleaşi idealuri şi aceleaşi dorinţi cu Societatea Civilă Românească, lansăm tuturor românilor acest APEL LA UNITATE, lansat de unul dintre camarazii noştri :
“NOI NU AM VENIT DE NICĂIERI, ŞI NU AM VOIT NICIODATĂ PĂMÂNTUL NIMĂNUI. AM MURIT ŞI VOM MURI DIN NOU PENTRU ŢARĂ, DACĂ VA FI NEVOIE. DAR PÂNĂ  ATUNCI, PRIN ACEST PARTID, VREM SĂ REDĂM DEMNITATEA NAŢIEI ROMÂNE,  DEOARECE NU SE MAI POATE STA INDIFERENT FAŢA DE CEEA CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA.
 ESTE NECESARĂ ÎNFIINŢAREA ACESTUI PARTID!
ROMÂNII ŞTIU CĂ MILITARII SUNT OAMENI CORECTI ,IUBITORI DE ŢARĂ ŞI DE NEAM , DE TRADIŢII ŞI DE ISTORIE.
 DE ACEEA  ACEST PARTID  SE VREA UN CĂLĂUZITOR  AL  ROMÂNILOR  PRIN  POPOR ŞI PENTRU POPOR; SUNTEM CONVINŞI CĂ AR  CÂŞTIGA ALEGERILE CU UN SCOR ENORM... ROMÂNII SUNT SĂTUI DE CEI CARE S-AU ROTIT ÎN DIFERITE PARTIDE, DOAR PENTRU BENEFICIUL LOR PERSONAL...”
 Nu dorim să constituim un partid al militarilor în rezerva (aşa cum suntem acuzaţi de unii); de altfel, legal, nici nu este posibil acest lucru, ci dorim să adunăm laolaltă cetăţeni (militari şi civili) care, încă mai au simţăminte patriotice, mai cred în viitorul acestei Ţări şi Naţii şi îsi pot aduce aportul pentru binele ei, să ne putem întoarce la normalitate şi la un trai mai bun.
Aşteptăm alături de noi intelectualii de marcă ai Neamului care, oripilaţi de ce se întâmplă s-au resemnat sau au fost împiedicaţi să se exprime.
Aşteptăm alături de noi specialistii – profesionistii desăvărşiţi – ce au fost marginalizaţi şi înlocuiţi în funcţiile de conducere de lipitorii de afişe, aplaudacii şi “pupincuriştii” actualei clici ce se erijează în clasă politică.
Îi primim cu braţele deschise şi multă bucurie pe tinerii ce şi-au desăvârşit studiile la universităţi de renume care, au cules admiraţie de la străini şi care nu îşi gasesc locul în Patria Natală.
De asemenea  facem un APEL către TOȚI TINERII CU DREPT DE VOT ȘI STUDENȚII DIN ROMÂNIA: avem nevoie de tot ajutorul vostru, pentru a creea Partidului Naţional Pentru Patrie ! Voi și copiii voștri meritați un viitor mai bun!
     Un vechi proverb românesc spune cam așa: "CUM ÎȚI AȘTERNI, AȘA DORMI."
     Nu dormiți și voi 25 de ani, cum am dormit noi și părinții noștri, fiind indiferenți, fiind întotdeauna “generatii de sacrificiu” și nefăcând nimic pentru voi şi Ţară.
 Toţi Românii Adevăraţi sunt bine veniţi!
Nu suntem împotriva tratatelor şi parteneriatelor existente, încheiate de România dar vrem ca din mentalitatea şi acţiunile viitoarei “clase politice” pe care cetăţenii o vor alege să dispară servilismul şi acceptarea necondiţionată a oricăror pretenţii şi impuneri ce vor veni de la partenerii externi în detrimentul bunăstării Ţării şi a Poporului. In acest sens, prin voinţă populară vom cere reanalizarea tuturor tratatelor, parteneriatelor şi acordurilor încheiate.
      Statutul partidului, orientarea, doctrina şi programul de guvernare constituie tot atâtea obiective ale acestui grup. Acţiunile sunt în plină derulare.
Dragi Romani de pretutindeni,
PARTIDUL NAŢIONAL “ PENTRU PATRIE ! “ vă aşteaptă !
       Pentru a deveni un partid credibil şi puternic şi pentru a ne face impuse ideile si punctele de vedere în Parlament, vă reamintim că, este nevoie de câteva sute de candidaţi pentru Parlament şi câteva zeci de mii pentru alegerile locale. De unde îi vom lua?
Ce să căutăm în alegeri fără liste complete în toate localităţile?
       Avem nevoie ca în fiecare localitate să găsim câte un concetăţean (militar sau civil), cinstit, corect, respectat de colectivitate care, să organizeze o filială şi să conducă “Oastea cea mare”
LUPTÂND ÎMPREUNĂ, VOM ÎNVINGE  !
Comitetul de iniţiativă:
1.Lt. Col ( rez.) ing. radiolocaţie ARNICERU VIOREL
2.Col. ( rez.)  ing. transmisiuni CEAUŞU  GHEORGHE
3.Lt. C-dor. ( rez.) aviaţie KIS  VIOREL
4.Col.( rez.) art. şi R.A.A. GLIGOR  VIOREL
5.Col. (rtrg.) prof. univ. dr. în sociologie militară  TRAN  VASILE
6. maior ( rez.) topogeodezie VLAD VALERICĂ
Mail : vlad.valerica@yahoo.com