joi, 5 martie 2015

Replica domnului Lt.col.(rz.)Dr. Nicolae Tobosaru,la postarea facuta de domnul Col.(rz.)Dr.Mircea Dogaru
  "In virtutea dreptului la replica,publicam raspunsul domnului Lt.col.(rz.)Dr. Nicolae Tobosaru,la postarea facuta de domnul Col.(rz.)Dr.Mircea Dogaru,pe blogul SCMD.
      Va retin din nou atentia ca aceasta postare este rezultatul gandirii domnului Lt.col.(rz)Dr.Nicolae Tobosaru,pe care dorim, pe aceasta cale,sa o aducem la cunostinta tuturor membrilor filialei.Daca aceasta opinie va fi impartasita sau nu ,de intreaga filiala,se va stabili in adunarea generala,urmand sa fie trimisa sau nu ,domnului Col.(rz) Dr.Mircea Dogaru,in numele filialei Oradea.
   Rog a se interpreta corect atitudinea conducerii filialei Oradea si a se respecta dreptul la opinie a tuturor membrilor SCMD".
Presedintele Filialei ! Oradea
Mr.(rz) Toncean Valer

Stimați membri ai Filialei Bihor a SCMD,
Dată fiind publicarea pe site-ul Filialei Bihor a SCMD sub titulatura ,,În atenția admiratorilor domnului Nicolae Toboșaru”[1] a Răspunsului președintelui SCMD la Solicitarea mea depusă la BO al filialei, consider că sunt necesare câteva precizări pe care le voi face în continuare succint și punctual.
1.       Solicitarea mea adresată domnului Col. (r) dr. Mircea Dogaru de a demisiona din funcția de președinte al SCMD a fost formulată pe puncte, cu subiect, predicat, motivație și probe directe și evidente. Nu am solicitat din partea domniei sale explicații, ci demisia. Întrebările erau retorice și adresate membrilor de sindicat, mesajul fiind postat pe site-ul filialei. Conform Regulamentului de organizare și funcționare a SCMD, art. 69, solicitarea a fost adresată Biroului Operativ al Filialei Bihor, urmând ca ea să-și urmeze cursul firesc – discutarea în prima Adunare Generală a Filialei, urmată fie de asumarea și înaintarea ei la Comitetul Director al SCMD, fie de respingerea ei.
2.       Răspunsul este ostentativ nepoliticos în exprimare față de mine (eu am folosit permanent formula ,,dl.Col.(r)dr. Mircea Dogaru”, iar dânsul folosește fie formula ,,dl.Nicolae Toboșaru” – fără gradele militare , fie formula ,,dl.lt.col.(r)” – fără titlul științific de doctor, fie, direct, ,,Nicolae Toboșaru”. Sunt convins că toți cei care am făcut o școală militară de ofițeri, maiștri militari sau subofițeri, cunoaștem precis, prețuim și respectăm în cea mai înaltă măsură gradele militare și semnificația lor.
3.       Răspunsul este nepoliticos și față de membrii SCMD, în exprimarea domnului Col. (r) dr. Mircea Dogaru unii dintre aceștia nemaifiind pur și simplu membri ai sindicatului, indiferent cu ce opinii, ci ,,admiratori”. Ca și cum pentru dânsul SCMD este un mare teatru în care președintele își joacă piesa și membrii sindicatului admiră jocul. Apropo, cât de participativ și democratic este un sindicat în care membrii din filiale, structura organizatorică și funcțională de bază, au doar două adunări generale pe an, în rest vizionând tăcuți și timorați, ca spectatori, jocul președintelui? Eu m-am adresat tuturor membrilor SCMD, dar dl.Col. (r) dr. M.Dogaru nu se adresează decât unui grup bine delimitat ca țintă din SCMD, ,,admiratorilor” mei, adică membrilor ,,deviaționiști” ai SCMD. Iar o dovadă că sindicatul nu este decât teatrul în care dl.Col. (r) dr. M.Dogaru își joacă piesa este și plasarea răspunsului său și implicit a unei probleme interne a SCMD, pe site-ul Consiliului Național al Societății Civile[2], o organizație ce cuprinde 55 (cincizeci și cinci) de sindicate, asociații, uniuni , grupuri și persoane fizice, etc.  De altfel, chiar din sânul CNSC au fost voci critice[3] care, elegant și documentat, au amendat Răspunsul domnului Col. (r) dr. M.Dogaru.
4.       Răspunsul este și jignitor pentru mine, un membru al SCMD și Locotenent colonel (r) al Armatei române și degradant pentru un președinte al SCMD  și Colonel (r) al aceleiași armate: îmi atribuie în mod mincinos, fără nici-o probă, apartenența la un așa numit de dânsul ,,grup al Liei Roberts”, un fel de versiune americană a ,,bandei celor 4” , sau la o campanie de denigrare (conform Scrisorii deschise adresate Postului B1 Tv.) și folosește peiorativ formula ,,bate șaua să priceapă iapa”.
5.       Jignitor este și modul în care sugerează că aș fi un laș care se exprimă ,,de la mare depărtare și de la adăpost”. Ca și cum un membru al SCMD aflat temporar sau nu în străinătate este de altă categorie decât unul aflat în țară, ca și cum banii cu care îmi plătesc cotizația la sindicat pentru ca președintele său să poată jignii mai vârtos membrii ar avea alt miros decât cel al banilor cu care este plătit președintele SCMD. Aduce aminte de acel perfid ,,Tu n-ai mâncat salam cu soia!” din anii fronturilor - FSN, FDSN, etc.
6.       Răspunsul este nu numai neregulamentar exprimat, dar încalcă însăși disciplina SCMD. Aceasta pentru că președintele SCMD  a ales să răspundă înainte ca filiala să se fi exprimat și pentru că a ales să lanseze răspunsul în afara SCMD, postându-l și pe site-ul Consiliului Național al Societății Civile.
7.       Vreau să rețin atenția membrilor Filialei Bihor că răspunsul domnului Col. (r) dr. M. Dogaru, chiar și așa neregulamentar și jignitor, escamotează opt din cele zece motive de demisie exprimate de mine, fixându-se doar pe două, nici măcar cele mai grave, cele referitoare la relația noastră cu SUA.
8.       Rețin atenția și la arsenalul mijloacelor de manipulare utilizat de președintele SCMD în relația sa cu membrii sindicatului. Alături de insinuata și prea puțin disimulata acuză ,,Tu nu ai mâncat salam cu soia” pe care am semnalat-o anterior remarc și devierea de la adevărata problematică și tratarea selectivă prin scoaterea din context. Ca dovadă că din tot CV-ul meu domnul Col. (r) dr. M. Dogaru nu a reținut și ,,exploatat” decât că temporar sunt plecat din țară. Dar cea mai agresivă metodă este aceea a catalogării oricărui comentariu critic la adresa președintelui   SCMD ca fiind un atac la adresa sindicatului. Cunoaștem placa ,,Dai în mine, dai în tine, dai în ....”. Eu refuz să cred și să accept că Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate ar fi egal cu Col.(r) dr. M.Dogaru.
9.       În conținutul său Răspunsul domnului Col. (r) dr. M. Dogaru este nu numai delirant în datele sale pseudo politice, geopolitice, istorice și doctrinare, ci și îngrijorător și descalificant moral pentru un ofițer superior al Armatei române, fie și în rezervă. Pentru că ce altceva înseamnă caracterizarea de către președintele sindicatului nostru a votului a 54,43% dintre români, la 16 noiembrie 2014, ca fiind o ,,lovitură de stat, parțial eșuată[4]? Majoritatea poporului român și-a dat ,,o lovitură de stat parțial eșuată” !? Care este postura morală a unui ofițer al Armatei române care clamează public intervenția președintelui altui stat, pe Barack Obama, pentru impunerea un anumit prim-ministru în România?
10.   Dânsul a deturnat SCMD de o manieră profundă de la scopul său firesc, necesar și onest, de apărare  a statutului celor ce reprezintă Armata română, spre un misionarism de cea mai tulbure și periculoasă esență și proveniență.  Eu când am intrat în SCMD nu am vrut ,,să întind o mână tuturor militarilor lumii ca potențiali aliați împotriva celor care, vrând să ne distrugă statele, ne vizează, în mod direct, drept principala piedică în calea atingerii obiectivelor lor”[5] și nici nu am vrut să lupt ,,împotriva <globalismului/comunismului> care vizează distrugerea României ca stat”[6].

Răspunsul domnului Col. (r) dr. Mircea Dogaru exprimă exact rațiunea necesității demisiei sale imediate din funcția de președinte al SCMD.

În așteptarea Adunării Generale a Filialei Bihor a SCMD care va discuta solicitarea mea, rog colegii mei din conducerea filialei ca, probând aceiași elegantă și firească disponibilitate, să posteze aceste precizări pe site-ul filialei, spre buna și corecta informare a membrilor săi.

Cu toată considerația,
Lt.col.(r) dr. Nicolae Toboșaru
Membru al Filialei Bihor a SCMD