vineri, 16 august 2013

SCRISOARE ADRESATA MEMBRILOR S.C.M.D.– FILIALA ORADEA



SCRISOARE ADRESATA MEMBRILOR S.C.M.D.– FILIALA ORADEA

1.Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate -Filiala 1 Bihor vă invită să luaţi parte la ceremonialul militar ocazionat de sărbătorirea zilei  Diviziei 11 Mecanizată Carei şi comemorarea  împlinirii a 412 ani de la asasinarea lui Mihai Viteazul,festivitate ce va avea loc în Piaţa Unirii, Oradea, în data de 19.08.2013 ora 10.00 .La aceasta activitate va fi prezenta si o delegatie condusa de preşedintele SCMD Dl. Col.(r) Dr. Dogaru Mircea.Va recomandam să veniti în uniformă militară,dacă o mai aveţi sau dacă vă mai este bună.

2.Deasemenea vă învităm la o adunare la care va participa Preşedintele SCMD Dl. Col.(r) Dr. Mircea Dogaru unde veti fi informati despre pasii ce urmeză sa se faca pentru aplicarea Legii241/2013 privind revenirea la cuantumul pensiilor din decembrie 2010, stadiul adoptării legii ocupaţionale în sistemul de apărare,ordine publică şi siguranţă naţională şi alte aspecte ce privesc activitatea SCMD.
Adunarea generală va avea loc în ziua de 20.08.2013 ora10.00 în sala mare de la Primăria Oradea.


3.Suntem convinşi că aţi constatat cu toţii, şi în mod special cei ce au avut pensiile diminuate ,că prin acţiunile   concentrate ale Sindicatului ,constînd în mitinguri, memorii, audienţe ,acţiuni în justiţie etc. am obţinut şi rezultate,prin adoptarea şi promulgarea legii 241/17.07.2013 şi a promovării în Parlamentul României  a proiectului de lege privind revenirea la pensiile de serviciu, printr-o lege ocupaţională şi implicit recîştigarea statutului de militar în rezervă.Acţionind fiecare în particular nu ne asculta nimeni şi nu se intreprindea nimic.Uniţi în această formă sindicală, avînd personalitate juridică,am fost si suntem puternici şi nu putem fi neglijati de către guvernanţi.Fără să fim uniţi în SCMD,nu am fi fost ascultaţi de guvernanţi, nu  eram o ”problemă de rezolvat” pentru cei aflaţi la putere şi nu aveam nicio sansă să revenim (cei a căror pensii au fost diminuate) la cuantumul pensiei din decembrie 2010.Guvernanţii (miniştrii), nu se ocupau de elaborarea proiectului de lege a pensiilor ocupaţionale şi prin aceasta la revenirea la statutul de militar.O persoană fizică nu poate face presiuni asupra guvernanţilor, asupra partidelor aflate la putere pentru a fi auzită. Rămîneam la stadiul de a acţiona fiecare după propria ştiinţă şi nu rezolvam nimic. Nu obţineam nici promisiuni, nicidecum o lege reparatorie, sau revenirea la legea pensiilor ocupaţionale, la statutul de militar.
             Desfinţarea sindicatului prin autoexcludere sau renunţare la calitatea de membru, va duce şi la neputinţa de a ne apăra interesele, drepturile cîştigate şi mai rău,am putea pierde şi ce am cîştigat pînă acum. Una din cauzele care ar putea duce la desfiinţarea Filialei SCMD 1 Bihor este şi aceea de autoexcludere prin neplata cotizaţiei anuale.Nu putem să credem că cineva îşi doreşte să rămînă singur în faţa necazurilor ce mai pot să apară.Pînă la urmă este vorba şi de demnitatea şi onoarea nostră de militari.
              Din aceste motive vă recomandam să va pastrati calitatea de membru al SCMD.Una din conditiile pe care trebuie sa le indepliniti,conform statutului,este aceea de a achita contizaţia anuala.             

     Va invitam să onoraţi cu prezenţa ceremonialul militar din 19.08.2013 şi adunarea generală din 20.08.2013.

Biroul Operativ al SCMD Filiala 1 Bihor
Preşedinte :                                                                 Secretar :
Mr.(Rz.) Valer Toncean                                              Lt.Col.(Rz.) Alexandru Costel - Tudor